Καστοριά

Νικητής ο Δημήτρης Μητσόπουλος στον διαγωνισμό “Photo Sunday – Μάιος 2018” (φωτογραφίες)

Νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού

Το θέμα του 5ου Photo Sunday για το 2018 είχε τίτλο «Παράθυρα»

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε το 5ο Photo Sunday για το 2018 που διεξήχθη την Κυριακή 27 Mαίου 2018 από τις 00:00 έως τις 23:59, παράλληλα σε 11 πόλεις της χώρας μας και συνδιοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Ομάδα fplus, τη Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου PhotOrion, τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, τη Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς, τη Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας Φωτοκύτταρο, τη Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας, τη Φωτογραφική Ομάδα Κέρκυρας, τη Φωτογραφική Ομάδα Διάφραγμα 26, τη Φωτογραφική Ομάδα Άρτας Φ.Ο.Α. τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου, το Εργαστήρι Φωτογραφίας – ΦώτοΠρολετάριοι και η .Φωτογραφική Ομαδα Τρικάλων Retina

Το θέμα του 5ου Photo Sunday για το 2018 είχε τίτλο: «Παράθυρα» και δόθηκε από τον Γιάννη Βλαχογιάννη, μέλος της Φωτογραφική Ομάδα Άρτας.

«Τα παράθυρα είναι άνοιγματα στον τοίχο ενός κτιρίου. Επιτρέπουν στο φως να μπαίνει αλλά και να βγαίνει, μας επιτρέπει να κρυφοκοιτάμε αλλά και να μας παρακολουθούν. Τα πάντα ανοίγουν μπροστά μας σαν παράθυρα.»

Αποτελέσματα Κοινού

Τις περισσότερες ψήφους στο 5ο Photo Sunday για το 2018 συγκέντρωσαν,
η φωτογραφία του Δημήτρη Μητσόπουλου της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς
η φωτογραφία του Δημήτρη Μπουλώτη της Φωτογραφικής Ομάδας Λήμνου,
και η φωτογραφία του Βασίλη Νεμπεγλεριώτη της Φωτογραφικής Ομάδας Λάρισας fplus.


φωτογραφία: Δημήτρης Μητσόπουλος (Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς)


φωτογραφία: Δημήτρης Μπουλώτης  (Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου)


φωτογραφία: Βασίλης Νεμπεγλεριώτης  (Φωτογραφική Ομάδα fplus)

Αποτελέσματα Κριτικής Επιτροπής

Η φωτογραφία που επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή ανήκει στον Δημήτρη Κλαδογένη από την Φωτογραφική Ομάδα Ρόδου –  PhotOrion (βλ. πρώτη φωτογραφία).

Κριτική επιτροπή για αυτό τον μήνα ήταν ο Πολυδεύκης Ασωνίτης.

Ο Πολυδεύκης Ασωνίτης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1956.
Με τη φωτογραφία ασχολήθηκε από το 1980 με σπουδές φωτογραφίας στον Πλάτωνα Ριβέλλη, στο «Κέντρο Μελέτης και Εφαρμογής της Φωτογραφίας» και στην «Φωτοκίνηση», στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει Οικονομικά, Παιδαγωγικά και Φωτογραφία.
Είναι Διδάκτορας στη Σημειολογία της εικόνας και Μεταπτυχιακός της Σχολής Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Δίδαξε φωτογραφία στη Σχολή Οπτικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Αθήνας και στα Τμήματα Φωτογραφίας των ΔΙΕΚ Ηπείρου.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εξέδωσε τα  φωτογραφικά λευκώματα: «Τοπία Παιδικότητας» και «Καλλιέπεια”. Είναι συνεργάτης του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ όπου εμπεριέχονται και τα άρθρα τα οποία έχει γράψει για τη φωτογραφία.

Το επόμενο Photo Sunday θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2018. (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα)

 fmag.gr

 

 

Back to top button