ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Μια μέρα ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον (σειρά φωτογραφιών)

Ο Σύλλογος «Φίλοι Περιβάλλοντος» Καστοριάς διοργάνωσε χθες Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος σειρά εκδηλώσεων, όλη την ημέρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί με ομιλίες και βραβεύσεις στον Προφήτη Ηλία, όπου είχαν καταφθάσει μαθητές από το 2ο, το 3ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και επίσημοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος των Φίλων Περιβάλλοντος κ. Σπύρος Μυλωνάς και οι επίσημοι, ενώ μίλησαν μεταξύ άλλων  για την ανακύκλωση εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς και για τον σπάνιο κρίνο που ανθίζει αυτήν την εποχή μόνο στο Βουνό της Καστοριάς ο κ. Μάκης Καυσουνής. Βραβεύτηκαν σε ένδειξη ευχαριστίας από τον σύλλογο, ο εκπρόσωπος του TAP στη Δυτική Μακεδονία κ. Μιχάλης Γκοσλιόπουλος για τη δωρεά τεχνικού εξοπλισμού αξίας 10.000 €, η Βουλευτής Σύριζα Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου όπως επίσης και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την τακτοποίηση των τριών κτιρίων στο Βουνό Καστοριάς και την οριστική παραχώρησή τους στον σύλλογο, μετά από προσπάθειες δεκαετιών. Βραβεύτηκαν επίσης τα παλαιά μέλη του συλλόγου, ο κ. Ναούμ Κεφαλόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνος Κιρκινέσκας και η κ. Καίτη Γκαντάνη για τη μεγάλη και πολύχρονη  προσφορά τους.

Ακολούθησε πλήθος δραστηριοτήτων που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων ζωγραφική, ανάγνωση παραμυθιών σε συνεργασία με τη δημοτική βιβλιοθήκη, μαθήματα πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, ασκήσεις σε εργόμετρο από τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, τάισμα των ελαφιών, χορό και παιχνίδια υπαίθρου.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ το απόγευμα ο  Μακεδονικός Αθλητικός Σύλλογος Καστοριάς πραγματοποίησε ανοικτή προπόνηση, ενώ το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Αρμονία» παρουσίασε παραδοσιακά χορευτικά.

 

 

Back to top button