ΑθλητικάΚαστοριά

Ανασκόπηση – Αστραπή Μεσοποταμίας: Ρεκόρ τερμάτων με πρώτο «κανόνι» τον Καραμανίδη – Μόλις μία κόκκινη κάρτα!

Εντυπωσιακή ήταν η παραγωγικότητα της Αστραπής με τα 96 τέρματα να αποτελούν ένα μεστό δείγμα των πολλών φάσεων που δημιούργησαν στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα ρεκόρ παραγωγικότητας τερμάτων στις συμμετοχές της τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα, όσο και στις εθνικές κατηγορίες.
Παραγωγικότερες χρονιές για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν το 2016 με 95 τέρματα, ίδιος αριθμός τερμάτων το 2004 που είχε συνοδευτεί με άνοδο στη Δ’ Εθνική, 91 το 1994, 90 τέρματα το 2002 επίσης με ανόδους στη Δ’ και 90 το 2010.
Το σύνολο του Γιώργου Σαββίδη ενθουσίασε με την απόδοσή του κυρίως στο δεύτερο μισό της σεζόν σημειώνοντας ευρείες σε έκταση νίκες που εξέλειπαν τα τελευταία χρόνια.
Η 3η θέση μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, από την στιγμή που η κατάκτηση του τίτλου δεν ήταν αυτοσκοπός και άπαντες πλέον στους “κιτρινόμαυρους” έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Μόλις μία Κόκκινη κάρτα

Από τις κορυφαίες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος στον πειθαρχικό τομέα ήταν η Αστραπή Μεσοποταμίας, αφού στα 26 ματς που έδωσε μόλις ένας ποδοσφαιριστής της δέχθηκε ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ. Αυτός ήταν ο Μούσιας που αποβλήθηκε την 9η αγωνιστική, και μαζί με τον Κρόνο είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν από ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ.
Η Αστραπή Μεσοποταμίας τερμάτισε στην 3η θέση με απολογισμό 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες, σημειώνοντας 96 γκολ (μόλις σε 4 ματς από τα 26 συνολικά δεν κατάφερε να σκοράρει) που ήταν και η 3η καλύτερη επίθεση, ενώ δέχθηκε 30.
Χάρμα οφθαλμών ήταν φέτος η επιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων» που ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη προσδοκία έφτασε τα 96 τέρματα, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.
Παρακάτω από τα μισά πέτυχαν Καραμανίδης και Ταρέλι με τα βλέμματα φυσικά να πέφτουν πάνω στον πρώτο, που, σπάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ, σκόραρε 35 φορές σε σύνολο 26 αγωνιστικών κατακτώντας διά περιπάτου τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της σεζόν.
Δεύτερος σκόρερ αναδείχτηκε ο Ταρέλι  με 15 γκολ και ακολούθησε με 11 ο Κοκοβίδης., ενώ από ένα χατ-τρικ είχαν οι τρεις πρώτοι σκόρερ.
 Αναλυτικά οι σκόρερ της Αστραπής στο φετινό πρωτάθλημα ήταν οι εξής :

Back to top button