Αθλητικά

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018: Ο πρώτος όμιλος – Οι ομάδες

ΡΩΣΙΑ

Η εθνική ομάδα της Ρωσίας είναι η διοργανώτρια χώρα και δεν «ίδρωσε» για να πάρει μια θέση στα τελικά. Οι οικοδεσπότες έχουν μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά όχι και τις ανάλογες δυνατότητες για της στηρίξουν. Έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά οι ειδικοί του αθλήματος υποστηρίζουν πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κάνει βήματα, πέραν από την πιθανή πρόκριση από την Α’ φάση των ομίλων. Το μεγαλύτερο όπλο της Ρωσίας είναι περισσότερο οι φίλαθλοι της, παρά η ομάδα της… Κάτι που φαίνεται και από την 66η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

ΥΠΕΡ

Βασίζεται πολύ στο ομαδικό παιχνίδι και στο συνεχές τρέξιμο, ενώ είναι πολύ καλή και στην κάλυψη των κενών χώρων. Είναι μια ομάδα που τρέχει όλο το 90λεπτο και ασκεί πίεση σε όλους τους χώρους.

ΚΑΤΑ

Δύσκολα, μα πολύ δύσκολα δημιουργεί ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ. Δεν έχει το μεγάλο όνομα, επίσης, που θα συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του και ταυτόχρονα θα κάνει το κάτι παραπάνω σε κρίσιμες στιγμές.

……..

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Κατάφερε να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από 28 χρόνια και τρίτη συνολικά στην ιστορία της. Με ηγέτη τον Μοχάμεντ Σαλάχ, τη φετινή αποκάλυψη της σεζόν, θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στο όνειρο. Ελάχιστες εμπειρίες από το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός, ωστόσο αποτελεί την πιο μεγάλη δύναμη στην Αφρικανική Ήπειρο. Με επτά κατακτήσεις Κόπα Άφρικα, κατάφερε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας (1990) να είναι παρών στο ραντεβού.

ΥΠΕΡ

Εχει παίκτες με μεγάλη ταχύτητα και ξέρει να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους. Το μεγάλο της πλεονέκτημα της είναι οι ξαφνικές αντεπιθέσεις, στις οποίες πρωτοστατεί ο Σαλάχ.

ΚΑΤΑ

Η άμυνα της δεν έχει δοκιμαστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο και σίγουρα θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία, απέναντι σε επιθετικούς παγκόσμιας κλάσης.

……..

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Η «σελέστε» με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Λούις Σουάρες και Εντινσον Καβάνι, έχει βλέψεις για μία αξιόλογη πορεία στη φετινή διοργάνωση. Tο ρόστερ της, που αποτελείται από παίκτες με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της δίνει αυτή τη δυνατότητα. Οι Ουρουγουανοί ξεχωρίζουν για το παθιασμένο παιχνίδι τους, αφού δεν τα παρατούν ποτέ. Στα προκριματικά η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες, κατάφερε να τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

ΥΠΕΡ

Είναι μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες στην επίθεση και που ξέρει να εκμεταλλεύεται και «μισή» ευκαιρία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Χάρη στους Σουάρες και Καβάνι μπορεί να τρομοκρατήσει την οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

ΚΑΤΑ

Στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής έδειξε πως έχει κενά στην κάλυψη χώρων και στην άμυνα, ειδικά όταν καλείται να εξουδετερώσει φάσεις από στημένες μπάλες. Επίσης μην ξεχνάμε και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο, που πολλές φορές φορτώνει με κάρτες τους παίκτες.

…….

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Για πέμπτη φορά στην ιστορία της, δίνει το παρών σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με καλύτερη διάκριση του 1994 όταν και πέρασε από τη φάση των ομίλων. Στην προκριματική διαδικασία τερμάτισε δεύτερη στον Β’ όμιλο της Ασιατικής ζώνης, στέλνοντας την Αυστραλία στα μπαράζ σε ισοβαθμία. Το ρόστερ αποτελείται από ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

ΥΠΕΡ

Εχει καλούς παίκτες στο χώρο της μεσαίας γραμμής με καλή τεχνική και ταχύτητα, που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

ΚΑΤΑ

Από τις πιο αδύναμες ομάδες που θα συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός, με μηδαμινές πιθανότητες πρόκρισης από το γκρουπ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι η άμυνα, η οποία είναι επιρρεπής στα λάθη

ΑΠΕ

Back to top button