ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

“Ευδόκιμη Γη”-TAP: Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση των σεμιναρίων για τα φασόλια στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε  η  Α΄φάση του προγράμματος ενίσχυσης της αγροδιατροφικής εκπαίδευσης «Ευδόκιμη Γη» που πραγματοποιείται στην περιοχή μας από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και χρηματοδοτείται από τον ΤΑΡ.

Το «Ευδόκιμη Γη»  ειναι ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της αγροδιατροφικής εκπαίδευσης, με χρηματοδότηση από τον TAP ,στις τρεις περιφέρειες από όπου διέρχεται ο αγωγός. Συγκεκριμένα οι  παραγωγοί από τις περιοχές που διαπερνά ο αγωγός ΤΑΡ  εκπαιδεύτηκαν σε δραστηριότητες και μεθόδους ενίσχυσης των καλλιεργειών τους.

Στη σημερινή εκδήλωση απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και οριστικοποιήθηκε η επόμενη φάση που θα γίνει στο χωράφι. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούσε τα φασόλια και είχε ιδιαίτερη επιτυχία με την συμμετοχή πολλών αγροτών της περιοχής- διπλάσιος αριθμός συμμετεχόντων σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού  κ Πάνος Κεπατόγλου, “Ο Δήμος Άργους Ορεστικού αναγνωρίζοντας τη σημασία του να προσφέρεις γνώση και έχοντας ήδη σε προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία αυτή.”

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια της Εταιρικής Ευθύνης του TAP και συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

 

 

Back to top button