Ελλάδα

Τα τρία επικρατέστερα ονόματα για την πΓΔΜ – Τι αποκάλυψε ο Νίκος Κοτζιάς

Αν και το αγκάθι στη συμφωνία παραμένει το erga omnes, ο Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Σκοπιανό μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία Ζάεφ- Τσίπρα, αποκαλύπτει τα επικρατέστερα ονόματα.

«Αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση θα έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή του ονόματος», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών αποκαλύπτοντας ότι τα τρία επικρατέστερα ονόματα είναι: «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Νέα Μακεδονία».

Παράλληλα, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς στον σταθμό kontra, δήλωσε ότι «Νομίζω ότι σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα και αύριο θα ολοκληρώσουν οι δύο πρωθυπουργοί τη συζήτηση».

«Στη γλώσσα, αυτό που θα λέει η συμφωνία και έχει συμφωνηθεί είναι ότι θα προσδιορίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά και ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Αυτό εγώ το θεωρώ ειλικρίνεια. Επιπλέον, η συμφωνία θα καθιστά σαφές ότι ο πληθυσμός της δεν έχει καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, οι Σκοπιανοί ήθελαν να κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές σε βάθος δύο ετών, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε.

Από την πλευρά του μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε έναν χρονικό ορίζοντα για τις συνταγματικές αλλαγές μέχρι το τέλος του έτους.

 

 athensvoice.gr 

Back to top button