Κόσμος

Απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνο στις Φιλιππίνες

Χρυσαφένιες παραλίες, σμαραγδένια θάλασσα, άφθονη βλάστηση, ηφαίστεια, βουνά, λίμνες, ιστορία, πολιτισμός και τέχνη συνυπάρχουν σε αυτό το υπέροχο αρχιπέλαγος, στην είσοδο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι Φιλιππίνες είναι νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων αποτελείται από 7.107 νησιά στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό, συνολικής έκτασης 300.000 τ.χλμ. και πληθυσμό 107.190.081 σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του 2018.

Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε τις ομορφιές του νησιού με πιρόγες που σας μεταφέρουν σε κοραλλένιες λίμνες και να κάντε βαρκάδα σε ποταμούς.

Οι φιλικοί και ευγενικοί άνθρωποι αποτελούν ένα από τα δυνατά σημεία της χώρας, ενώ και οι γεύσεις εντυπωσιάζουν και διαφέρουν από την υπόλοιπη ασιατική κουζίνα.

Στις Φιλιππίνες θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε 9 πολύ διαφορετικά και ιδιαίτερα πράγματα…

1.Μπορείτε να δοκιμάσετε Tamilok, μια λιχουδιά που δεν υπάρχει σε άλλο μέρος του κόσμου. Πρόκειται για ένα είδος σκουλικιού που βρίσκεται μέσα σε κορμούς και τρέφεται από ξύλο. Η γεύση του θυμίζει στρείδια και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι η πιο νόστιμη λιχουδιά της περιοχής.

2.Μην παραλείψετε να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά των καταρρακτών του Kawasan. Εκδρομές με κανό και περιήγηση πάνω σε καλάμια μπαμπού διοργανώνονται ασταμάτητα στο συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών που θέλουν να γυρίσουν το νησί Cebu μέσα από τους καταρράκτες του.

3.Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε ποδήλατο στον αέρα; Στο φυσικό πάρκο Eden σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε ποδήλατο πάνω σε ένα σύρμα που απέχει γύρω στα 20 με 30 μ. από τη γη.

4.Αν έχετε πάει ταξίδι με μεγάλη παρέα αξίζει να δοκιμάσετε γεμιστό γουρουνάκι στο Cebu. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά νόστιμο έδεσμα που μπορεί να χορτάσει μια ολόκληρη παρέα. Κάθε γουρουνάκι προορίζεται για 15 με 20 άτομα.

5.Αν πάλι θέλετε να νιώσε την εμπειρία ενός πραγματικού παιχνιδιού επισκεφτείτε το Φουσκωτό Νησί. Πρόκειται για ένα μεγάλο θαλάσσιο πάρκο, που θυμίζει ριάλιτι, μόνο που είναι πιο διασκεδαστικό με όλες αυτές τις κατασκευές διαγωνισμάτων. Στο πάρκο θα βρείτε τσουλήθρες, τραμπολίνα και πολλά άλλα παιχνίδια

6.Στις Φιλιππίνες υπάρχει ένα εστιατόριο μέσα στο νερό. Στους καταρράκτες του Labasin μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα εδέσματα μέσα στους καταρράκτες. Το νερό θα σας έρχεται λίγο πιο κάτω από τα γόνατα.

7.Οι πιο θαρραλέοι μπορούν να επισκεφτούν το Danao Adventure Park και να κάνουν βουτιά στο κενό, δεμένοι με σκοινί. Πρόκειται για μια βουτιά 100 μέτρα από το έδαφος αλλά η θέα αποζημιώνει, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο δάσος της χώρας.

8.Το θαλάσσιο πάρκο του Oslob περιμένει κι αυτό τολμηρούς επισκέπτες για να κολυμπήσει με καρχαριοειδή και άλλα… επικίνδυνα είδη. Κι όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται το θαλάσσιο πάρκο κατακλύζεται καθημερινά με εκατοντάδες τουρίστες.

9.Τέλος αν αναζητάτε άγνωστες παραλίες στις οποίες φτάνει κανείς μόνο με οδηγό και χάρτη, το Παλαουάν είναι ο ιδανικός προορισμός. Διασχίστε μυστικές λίμνες και παραποτάμους και απολαύστε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης.

tvxs.gr

Back to top button