Καστοριά

Για τη συμφωνία στο σκοπιανό μίλησε η Μαρία Αντωνίου στη Βουλή (βίντεο)

Δε θα επιτρέψω να με αποκαλούν Νοτιομακεδόνισσα!

Στον απόηχο των εξελίξεων, συνεχίζεται και σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης. Σε Ομιλία που πραγματοποίησε εχθές το βράδυ, η Μαρία Αντωνίου έκανε εκτενή αναφορά στη συμφωνία που θέλει να υπογράψει ο πρωθυπουργός, χωρίς όμως, όπως είπε, να έχει καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας της Μαρίας Αντωνίου:

Οι γείτονες πανηγυρίζουν ενώ οι Έλληνες αισθάνονται προδομένοι. Δε θα δεχθούν όμως να τους κλέψουν την ψυχή τους. Κι εγώ, δε θα επιτρέψω να με αποκαλούν Νοτιομακεδόνισσα!

Σε ότι αφορά το Νομοσχέδιο, πρόκειται για ένα ακόμη Μνημόνιο αριστερής ιδιοκτησίας, μόνο με υποχρεώσεις και χωρίς χρηματοδότηση, που καταρρίπτει με πάταγο τις νέες αυταπάτες της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου.

Με το Μνημόνιο αυτό ολοκληρώνεται και το τυπικό μέρος της δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας της χώρας. Και ο υπουργός οικονομικών, ο σύγχρονος μάγος του Οζ, βαφτίζει τις περικοπές, αυξήσεις και τις υποθήκες, εγγυήσεις.

Ότι δεν κατάφεραν οι δανειστές με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το πετυχαίνουν τώρα. Υπερταμείο, πλειστηριασμοί, μείωση συντάξεων και αφορολόγητου ορίου, αύξηση ΕΝΦΙΑ και ασφαλιστικών εισφορών. Όλοι, τους θέλουνε πλέον ως διαπραγματευτές…

Μας κατηγορούν ότι είμαστε αλλού, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα είναι ότι βρίσκονται αυτοί εδώ, στην κυβέρνηση. Με αλαζονεία και αδιαφορία για το λαό. Αλλά πιστέψτε με όχι για πολύ ακόμα, ευτυχώς.

 

 

One Comment

Back to top button