Ελλάδα

Ξεπέρασαν τις 300.000 οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού 2018

Πάνω από 368.000 αιτήσεις – και ειδικότερα 368.476 – έχουν υποβληθεί στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21,για το επίδομα παιδιού , μέχρι σήμερα 13 Ιουνίου και ώρα 13:15, ενώ έχουν ήδη εγκριθεί οι 300.382 εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται πως απομένει μία εβδομάδα έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αιτήσεων Α21. Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουνίου, θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή της Β΄ δόσης του επιδόματος παιδιού 2018 (για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Ιουνίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι τεχνικές δυνατότητες της πλατφόρμας εγγυώνται πως, όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση Α21, μέχρι τις 20 Ιουνίου, έχουν τη δυνατότητα να την υποβάλουν, ώστε να πληρωθούν κανονικά στις 25-27 Ιουνίου.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση Α21, μετά τις 20 Ιουνίου, θα πληρωθούν με τις επόμενες δόσεις τα ποσά που δικαιούνται αναδρομικά από την αρχή του 2018. Προαπαιτούμενο για την υποβολή της αίτησης Α21 είναι η προηγούμενη υποβολή και η εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για τα εισοδήματα του 2017.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και από την ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr).

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα την αίτησή τους. Ειδικές περιπτώσεις έχουν αντιμετωπιστεί με προσθήκες και τεχνικές βελτιώσεις της πλατφόρμας. Για παράδειγμα, έχουν βελτιωθεί ο τρόπος ταυτοποίησης του ονόματος στις ακαδημαϊκές ταυτότητες, η ταυτοποίηση του ονοματεπώνυμου στις άδειες διαμονής, κ.ά.. Όσοι αντιμετώπισαν ζητήματα στην ολοκλήρωση της αίτησής τους, καλούνται να επανέλθουν και να την οριστικοποιήσουν.

Παρόλα αυτά, σημειώνεται πως δεν χάνουν το επίδομα, όσοι δεν θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση ή δεν θα υποβάλουν το Α21 έως τις 20 Ιουνίου. Η πλατφόρμα θα παραμείνει φυσικά διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν Α21, μετά την 20η Ιουνίου και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2018. Σε κάθε διμηνιαία καταβολή θα συμπεριλαμβάνονται τυχόν αναδρομικά επιδόματα δικαιούχων που δεν έχουν καταβληθεί από την αρχή του 2018. Στις 25-27 Ιουλίου, θα ακολουθήσει η καταβολή της Γ΄ δόσης 2018 (για τους μήνες Μάιο-Ιούνιο) σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως και την 20η Ιουλίου. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν με το ίδιο σύστημα οι επόμενες προβλεπόμενες διμηνιαίες δόσεις.

ΑΠΕ

Back to top button