Διήμερη επίσκεψη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Νεστόριο (πρόγραμμα)

Οι Οργανώσεις Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν από διήμερη επίσκεψη στο Νεστόριο Καστοριάς

Είναι η συνέχεια των προσπαθειών που κάνουν οι Οργανώσεις στην περιοχή ώστε η εργατική τάξη και η νεολαία της να διδαχθεί από την ιστορία του τόπου τους, να εμπνευστεί από τη δράση των κομμουνιστών τότε και τώρα, να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα για την πάλη του ενάντια στην εκμετάλλευση σήμερα, αλλά και να γνωρίσει τη φύση και τα μοναδικά τοπία της περιοχής.

Το Διήμερο φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ολοκληρώνεται ο εορτασμός  των 100 χρόνων του Κόμματός και των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Σάββατο 16 Ιούνη

– 17.00μ.μ. στην Σπανούρα Κοτύλης στο Γράμμο (θέση Χάρος) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ραφαήλ Τζεβελέκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

– Αναχώρηση προς την κατασκήνωση στο χώρου του Πολιτιστικού Συλλόγου (δίπλα από τα ΚΕΠ), όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για τακτοποίηση των κατασκηνωτών.

– 20.30μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση στο χωριό του Νεστορίου της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία» από την Τόνια Σαλβαρίνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

– Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Σίμο Τσουμάνα και την ορχήστρα του.

Κυριακή 17 Ιούνη

– Αναχώρηση από το Νεστόριο στις 9.30π.μ. για την ανάβαση στην κορυφή της Αλεβίτσας όπου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση και αποκαλυπτήρια μνημείου. Από την κορυφή της Αλεβίτσας αποκτάμε την αίσθηση στο χώρο, της απόστασης μεταξύ της Γκίνοβας και του Βίτσι που πέρασε ο ΔΣΕ κατά τον ελιγμό.

 

 

 

shares