Θρίλερ με τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση – Δεν το επιβεβαιώνει η Αστυνομία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα της Παρασκευής (15.06.2018) συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φρούραρχος της Βουλής τον παρέδωσε στην Αντιτρομοκρατική. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει επίσημα την είδηση της σύλληψης.

Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ζήτησε τη διερεύνηση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση και από την Ξένη Δημητρίου για Μπαρμπαρούση

Την παρέμβαση και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατά την οποία κάλεσε το στρατό σε πραξικόπημα!

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά δημοσιεύματα με την παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στα χέρια του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκονται και τα πρακτικά της Βουλής για τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που ζήτησε από το στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Αναφορά από Καμμένο και Κουβέλη

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης κατέθεσαν προφορική μηνυτήρια κατά τόσο του Κ. Μπαρμπαρούση όσο και κατά τη Χρυσής Αυγής. Ζήτησαν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας προσκόμισε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ε. Ζαχαρή επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του βουλευτή της Χ.Α. και βίντεο. Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχησαν πολύ ακριβά στη χώρα.

Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».

Οι δηλώσεις Κουβέλη

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα. Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων.

Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

newsit.gr

1 σχόλιο

  1. Μια ζωή κότες και θρασύδειλοι…Αποφεύγουν τα αυτόφωρα, δεν υπερασπίζονται τα λεγόμενά τους, τον χειροκροτούν όλοι και μετά κάνουν τους παλαβούς όταν είδαν τις έξτρα δικογραφίες να έρχονται. Κανά φουκαρά να τον μαχαιρώνουν 10-10 είναι και κατά τα άλλα τίποτα. Σκέτη δημοσιότητα για το πιο αποκρουστικό και θρασύδειλο κόμμα στην ιστορία της ελληνικής βουλής.