ΚαστοριάΦλώρινα

Σειρά φωτογραφιών και βίντεο από το συλλαλητήριο στη Βίγλα

Σειρά φωτογραφιών και βίντεο από το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο στη Βίγλα κατά της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και της υπογραφείσας συμφωνίας

 

 

2 Comments

  1. Εμάς μας εμπόδισαν να πλησιάσουμε. Λεωφορείο με Σκοπιανούς όμως το συνόδευαν 2 δικά μας περιπολικά, ένα μπροστά κι ένα πίσω!!! Άλλωστε Έλληνες δεν υπήρχαν στη συνάντηση της υπογραφής, μόνο Συριζαίοι αξιωματούχοι, ξένοι δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι. Υπογράφηκε η συμφωνία ερήμην του λαού-χαρά στην λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας!!!

  2. Συμφώνησαν, υπέγραψαν, τελείωσαν.
    Κάτι σαν την παλιά διαφήμιση ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε.
    Τελειώσατε…αυτό το “τελειώσατε” δεν μου αρέσει καθόλου κι ελπίζω να αφορά μόνο την παλιά διαφήμιση…

    Από την άλλη πλευρά, φωνάξαμε, διαμαρτυρηθήκαμε, ψάλαμε τον Εθνικό Ύμνο και το Μακεδονία ξακουστή, ζητήσαμε έστω και την ύστατη στιγμή να κάνουν πίσω και να πετάξουν τα στυλό τους, αλλά αυτοί γεμάτοι χαμόγελα τραγουδούσαν το “να ζήσεις Matthew και χρόνια πολλά, παππούλης να γίνεις με άσπρα μαλλιά”…
    Και παππούλης είναι ο Matthew και άσπρα μαλλιά έχει…

    Οι τοπικοί κυβερνητικοί πολιτικάντηδες παρέστησαν, αντάλλαξαν χειραψίες, έφαγαν τοπικές σπεσιαλιτέ, φωτογραφήθηκαν.
    Αντίθετα, οι τοπικοί πολιτικάντηδες της αντιπολίτευσης, είτε ανακατεύτηκαν με το πλήθος του συλλαλητηρίου βγάζοντας παντού φωτογραφίες (αλήθεια…πως τους έβρισκαν οι φωτογράφοι μέσα σε τόσο κόσμο…), είτε δεν παραβρέθηκαν αλλά δήλωσαν την αντίθεσή τους μέσω των social media.
    Πολύ θα ήθελα να ήξερα τι θα έκαναν αν ήταν αυτοί κυβέρνηση…

    Και την επόμενη μέρα..???
    Την επόμενη μέρα λοιπόν οι Έλληνες λύνουν το θέμα στις καφετέριες, στα καφενεία και στα τσιπουράδικα.

    ‘Ελα μωρέ… σου λέει ο ένας, μας ξεπούλησαν, μας είπαν ψέμματα, μας πέταξαν στα σκουπίδια, ξέρεις τι θα πάθουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας ??? Σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουμε καν ως Μακεδονία.
    Ως και διαβατήρια θα μας αλλάξουν για να πηγαίνουμε με βίζα στη νότια Ελλάδα.
    Θυμάσαι τι μας είχε πει ο τάδε πρωθυπουργός ?
    Κάτσε να μπω στο κινητό μου για να δεις στο youtube τι είχε πει τότε.
    Ξέρω εγώ τι σου λέω…

    ‘Ασε ρε…σου λέει ο άλλος, έτσι έπρεπε να γίνει, για να σπάσει το μουσουλμανικό τόξο, για να σταματήσει η κάθοδος των Ρώσων μέσω της Σερβίας, για να δημιουργηθεί ένα σημείο σταθερότητας. Στο κάτω-κάτω τι φοβάσαι από ένα κρατίδιο 1.000.000 ? Και σιγά να μη μας αλλάξουν διαβατήρια.
    Φαντάσματα βλέπεις…???
    Κάτσε να μπω στο κινητό μου για να σου δείξω στο youtube τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν υπογράφαμε.
    Ξέρω εγώ τι σου λέω…

    Δυστυχώς έτσι γίναμε…και δεν βγάζω ούτε και τον εαυτό μου απ’ έξω.
    Δυστυχώς η ενημέρωσή μας περιορίζεται στα κινητά μας, στην τηλεόραση, στις καφετέριες, στα καφενεία και στα τσιπουράδικα.

    Δυστυχώς παραμένουμε οι ίδιο εξυπνάκηδες και δεν βλέπουμε ότι η χώρα μας έχει φτωχοποιηθεί μέσω ενός ανύπαρκτου χρέους που μεγαλώνει συνεχώς και που δεν μπορούμε πια να διαχειριστούμε, ότι καμία κυβέρνηση η κανένα πολιτικό κόμμα δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι αυτά που λένε, ότι τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό μην βρίσκοντας δουλειά και έχουμε γίνει χώρα ελλήνων γερόντων με νέους αλλοδαπούς, ότι οι μισθοί των “τυχερών” εργαζομένων (όχι των βουλευτών) έχουν φτάσει στον πάτο, ότι οι συντάξεις έχουν φτάσει στην απελπισία, ότι έχει καταστραφεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και η μεσαία τάξη, ότι η φορολογία έχει ξεπεράσει το εισόδημα, ότι το δημόσιο μεγαλώνει συνεχώς, ότι ο κόσμος ζει με επιδόματα αλληλεγγύης, ότι όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο χωρίς φως στην άκρη του τούνελ.

    Κι εμείς….τσιγάρο και καφέ, βρε δεν βαριέσαι, δεν βαριέσαι αδερφέ…
    Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, δεν θα αλλάξει τίποτε.

Back to top button