Φλώρινα

Στις Πρέσπες ΑλέξηςΤσίπρας και Ζόραν Ζάεφ (φωτογραφίες – βίντεο)

Φωτογραφία του χρήστη Wepost photo gallery.

Στη Μεγάλη Πρέσπα τη λίμνη που ενώνει την Ελλάδα, την πΓΔΜ και την Αλβανία, υπογράφεται αυτή την ώρα, η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Μάθιου Νίμιτς, ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και την Ροζμαρί Ντι Κάρλο, εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

Ο Ζόραν Ζάεφ έφτασε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, με σκάφος μέσω της λίμνης.

Στην τελετή της υπογραφής παρευρίσκονται από την ελληνική πλευρά επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή της Μακεδονίας. Το παρών έδωσε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, παρευρίσκονται η αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών και ο αντιπρόεδρος επιφορτισμένος με τα θέματα ΕΕ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του wepost.gr

Φωτογραφία του χρήστη Wepost photo gallery.

Φωτογραφία του χρήστη Wepost photo gallery.

 

Φωτογραφία του χρήστη Wepost photo gallery.

 

wepost.gr

Back to top button