ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η συνάντηση συλλογικοτήτων Δυτ. Μακεδονίας στην Καστοριά με πρωτοβουλία των ΕΝ ΔΗΜΟ

Έγινε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στην Καστοριά η εκδήλωση – συζήτηση των κινήσεων Δ. Μακεδονίας. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μέλη και αγωνιστές των κινήσεων μετά από κάλεσμα της συλλογικότητας ΕΝ.ΔΗΜΟ., για να συζητήσουν  και να αποφασίσουν   κοινό συντονισμό,  και παρέμβαση στα μεγάλα εργατολαικά και κοινωνικά προβλήματα.
Το πρώτο βήμα έγινε. Μέσα σε συντροφικό αλληλέγγυο και δημιουργικό κλίμα,  αποφασίσαμε  την δημιουργία της πρωτοβουλία και τον ορισμό επιτροπής  συντονισμού που να καταλήξει σε διακήρυξη και να προτείνει δράσεις.
Η πρωτοβουλία είναι μια ώριμη ανάγκη των καιρών και σκοπό έχει να συνενώσει μέσα από την κοινή δράση αγωνιστές  και συλλογικότητες της  αντισυστημικής- αντικαπιταλιστικής αριστεράς απέναντι την επίθεση του κεφαλαίο-Κυβέρνησης –ΕΕ.
Μια μέρα πριν την συνάντηση μας, η κυβέρνηση λέει ναι σε όλα, χωρίς απεργία και με αναιμικές συνδικαλιστικές αντιδράσεις ψηφίζει το νέο Μεσοπρόθεσμο έως το 2022, ένα ευρωμνημόνιο διαρκείας με περικοπές στις συντάξεις, αύξηση του αφορολόγητου  και με αιματηρά πλεονάσματα που φτάνουν μέχρι 5,19%.
Προσπαθώντας να κρύψει τις πραγματικές της προθέσεις, το παίζει «γύπας» απέναντι στους βόρειους γείτονες, επιβάλλοντας μία  συμφωνία made in NATO &E.E., για τα δυτικά Βαλκάνια, θέλοντας να αναβαθμίσει περαιτέρω, τον ηγεμονικό ρόλο της αστικής τάξης στην περιοχή, στα πλαίσια των ανταγωνισμού με την τούρκικη αστική τάξη.
Είναι όμως και  όλος o εσμός των «μακεδονομάχων» της περιοχής και όχι μόνο – από την ΝΔ, το παπαδαριό, τους αντιδραστικούς πατριδοκάπηλους «απολογητές»  των συλλαλητηρίων, τους φασίστες της Χ.Α και τα ακροδεξιά παράσιτα που ξερνούν το εθνικιστικό τους δηλητήριο και δεν τολμούν να τα βάλουν με τους πατρόνες τους, τα μνημόνια και  τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Σε αυτό το περιβάλλον των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του ο αυτοτελούς   ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, με έπαθλο την «λεία» της περιοχής ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου. Είναι η ώρα να συγκροτηθεί και μέσα από την δράση μας, ένα αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό διεθνιστικό  κίνημα  με το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής και τους λαούς των γειτονικών χωρών για να μην γίνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία κρέας στα κανόνια τους.
Το «δεν πάει  άλλο»  θέλουμε να το μετατρέψουμε στο να «πάει αλλιώς». Μέσα από την δράση μας στοχεύουμε σε:
ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αύξηση της φορολογίας για το κεφάλαιο / μείωση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και επανεθνικοποίηση των υποδομών και των  επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας,
μαζικές προσλήψεις και μείωση των ωρών εργασίας για να βρουν οι νέοι δουλειά, σεισάχθεια στα χρέη των φτωχών νοικοκυριών, σταμάτημα των πλειστηριασμών και προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Οι κινήσεις:

  • ΕΝ ΔΗΜO (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)
  • ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑ
  • Εργατική Λέσχη Κοζανης
  • Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πολιτών Φλώρινας
  • Λέσχη Εργασίας και Πολιτισμού Γρεβενών
  • Ενωτικό Αριστερό Μέτωπο – Μηχανικών

 

Back to top button