Καστοριά – συνταγή: Μυρμηγκάτο της Γκόλφως

https://4.bp.blogspot.com/-3AaN5r0FY-0/WyPIohA0s3I/AAAAAAAAHKg/6H3rX-BF6R04wLZvGz1DaiEifE5n4ry5QCLcBGAs/s1600/29547695_10215617644698756_1173568313_n.jpg

Μυρμηγκάτο της Γκόλφως από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
125 γρ βούτυρο
1/2 κούπα τρούφα

Σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρή
3 φλιτζάνια νερό
Ξύσμα πορτοκαλιού

Επικάλυψη
7 κουταλιές ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
4 κουταλιες κακάο
2 κουταλιές κόρν φλάουρ
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και χτυπάμε ελαφρά. Βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 25 επι 35 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμους σε αέρα για 40 περίπου λεπτά. Μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει ολα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.  Για την επικάλυψη , βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι, το βούτυρο . Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε και αυτά στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και το ρίχνουμε επάνω στο γλυκό μας.. το αφήνουμε να σταθεί και να παγώσει και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τρούφα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

https://3.bp.blogspot.com/-Y5PS65t0aMY/WyPIyT5PwTI/AAAAAAAAHKk/vE2yp0REIOw_dgOzFWCuoC_bX0fDXRtnQCLcBGAs/s1600/29547041_10215617645338772_1459744172_n.jpg

erasitexnies.blogspot.com

 

shares