ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Το πικ–νικ του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Το ετήσιο Πικ – Νικ του συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» δεν διέφερε από τα προηγούμενα μόνο ως προς την τοποθεσία. Έλαβε χώρα και πάλι στο Πολιτειακό Πάρκο Heckscher, στην περιοχή Ιστ Αισλιπ του Λονγκ Αιλαντ. Γιατί κατά τα άλλα η προετοιμασία, η πρόσκληση και η συνάθροιση των Καστοριανών ήταν μια ευκαιρία γνωριμίας με το νέο Δ.Σ. του συλλόγου που  ανέλαβε τις τύχες του μόλις πριν από 2 μήνες.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όσοι προσήλθαν στο Πικ – Νικ είχαν τη ευκαιρία όχι μόνο να γευθούν τα φαγητά που άρχισαν να ψήνονται από το πρωί και κατά το μεσημέρι γέμισαν με τσίκνα την ατμόσφαιρα, αλλά και να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης παρόμοιων συναθροίσεων, με προγράμματα για γιόγκα, αθλοπαιδιές, ποδηλασία, περίπατο, τάβλι, χορευτικά ακόμα και πέταγμα drone.​

Πράγματι δυο απο τους συμμετέχοντες στο πικ-νικ έφεραν μαζί τους το αγαπημένο τους χόμπι, τα drone και αφού τα ανύψωσαν έβγαλαν εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο απο την σημαντική αυτή συγκέντρωση.

Ετσι λοιπόν σε πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας Καστοριανοί κάθε ηλικίας αλλά και οι φίλοι τους πέρασαν όμορφες στιγμές ξεκούρασης και στο τέλος έδωσαν ραντεβού για το φθινόπωρο.​

Τις εντυπώσεις δικαιολογημένα έκλεψαν τα παιδιά, αφού για μια ακόμη φορά, παρουσίασαν τους χορούς που διδάχθηκαν στις αίθουσες του συλλόγου στο Whitestone. Το μήνυμα αισιοδοξίας που μετέφεραν με τον χορό οι νέοι ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό. Μάλιστα παρέσυραν στον χορό ακόμα και παππούδες που έβλεπαν τα εγγόνια τους να ακολουθούν τα βήματά τους.

Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου ο κ. Δήμος Σιώκης καλωσόρισε όλους στην εκδήλωση, τόνισε ότι το νέο συμβούλιο έχει όρεξη και διάθεση να εργαστεί για την πρόοδο του συλλόγου και κάλεσε όλους να πλαισιώσουν τις επιτροπές.

Από κοντά  και οι κυρίες της Φιλοπτώχου με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Τούλα Καλαπούτη. Επίσης το παρών της έδωσε και η νομική σύμβουλος της Ομόνοιας η δικηγόρος κ. Μαρία Μάρκου.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Φώτης Παπαγερμανός

anamniseis.net

Back to top button