Καστοριά

Βράβευση του Νηπιαγωγείου Τοιχιού από το Χαμόγελο του Παιδιού


Το Νηπιαγωγείου Τοιχιού σε συνεργασία με 4 ακόμα Νηπιαγωγεία του νομού Καστοριάς, βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στα βραβεία «YouSmile» 2018.

Τα βραβεία «YouSmile» 2018, είναι μια Ευρωπαϊκή Μαθητική Εθελοντική Δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σκοπός τους είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που έχουν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και εμπνέουν άλλα παιδιά ή ενήλικες.
Έμπνευση για τα Βραβεία YouSmile αποτελεί ο ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 10ετών και πριν φύγει από την ζωή κατάφερε να κινητοποιήσει όχι μόνο την οικογένειά του αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία! Η δύναμη και το όραμα του Ανδρέα, ενός παιδιού 10 ετών, είχε ως αποτέλεσμα να ιδρυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στα 21 χρόνια δράσης του έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενο τη δύναμη κάθε παιδιού και την ανάγκη του να δημιουργήσει ελεύθερα, έχει συστήσει την Ευρωπαϊκή Μαθητική Εθελοντική Δράση «YouSmile».
Στόχος του YοuSmile είναι τα ίδια τα παιδιά να ενημερώνουν και να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους, να συμμετέχουν σε δράσεις με στόχο την προάσπιση αυτών, έχοντας στην διάθεσή τους όλα τα κατάλληλα «εργαλεία». Το YouSmile δίνει στα παιδιά το βήμα να μιλήσουν και να δράσουν για όλα όσα τα απασχολούν, χωρίς καμία παρέμβαση από τους μεγάλους.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας και στον νηπιαγωγό κ. Ηλία Τουτσογλίδη!!

 

 

Back to top button