Καστοριά

Ο πρωταγωνιστής… μειοδότης… (της Μαρίας Μουρατίδου)

Ένας διάλογος πρέπει να είναι εποικοδομητικός -ανοιχτός και δίκαιος. Ο πρωταγωνιστής στον διάλογο πρέπει να κυριαρχεί στη συζήτηση,να μη διστάζει να προτείνει και να υπερασπίζει τα συμφέροντα του τόπου και της Πατρίδος του.

Έτσι λοιπόν ο Τσίπρας κ ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε (αφού θεωρεί τον εαυτό του πρωταγωνιστή) να δώσει ένα φρικαλέο τέλος στο θέμα της Μακεδονίας, δίνοντας την χαριστική βολή στο ίδιο σημείο που ξεκίνησαν όλες οι προδοτικές αποφάσεις του ΚΚΕ και του λεγόμενου ΔΣΕ χωρίς να δώσει το Δημοκρατικό δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν για αυτό το κορυφαίο πολιτικό θέμα. Άλλο ένα δείγμα της αντιδημοκρατικότητας και του απολυταρχικού τρόπου λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης.

Στις 29η Νοεμβρίου του 1943 στην ομώνυμη πόλη της Βοσνίας το Αντιφασιστικό Συμβούλιο Εθνικής Απελευθέρωσης της Γιουγκοσλαβίας ( Τίτο – Παρτιζάνοι) αποφάσισε την οργάνωση της χώρας σε ομοσπονδιακή βάση. Μία από τις ομοσπονδίες ήταν και η Λαϊκή Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Σ’ εκείνη τη χρονική στιγμή, ρίχτηκε ο σπόρος μιας τεχνητής προσπάθειας έθνο γένεσης, που βάφτιζε με ελληνικό όνομα και χάριζε ελληνικά σύμβολα.

Με το Μακεδονικό ο Τίτο απέβλεπε: Ως ελάχιστο στόχο του εξ’ αρχής, τη συγκράτηση και αφομοίωση της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας εντός της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας (φόβος γιατί οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ήταν βουλγαρικής εθνικής συνείδησης ) και κατά δεύτερον, την επέκταση της Γιουγκοσλαβίας στην βουλγαρική και ελληνική Μακεδονία. Πρωταγωνίστησαν λοιπόν σήμερα σε θεατρικό έργο με τίτλο Παράδοση της Μακεδονίας σε πολίτες οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση, με τον Μακεδονικό πολιτισμό την γλώσσα και την εθνότητα των Μακεδόνων αλλά σκοπός τους είναι, και αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα, η διεκδίκηση εδαφών της Ελληνικής Επικράτειας με την δημιουργία ενός κράτους, το οποίο με την συνεχιζόμενη αύξηση του Αλβανικού πληθυσμού στο έδαφος του, ενδέχεται να γίνει μέρος της Μεγάλης Αλβανίας δημιουργώντας σε εμάς τεράστια προβλήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας κι ο υπουργός εξωτερικών Κοτζιάς,αποφάσισαν να επιστρέψουν στις Πρέσπες και να δώσουν εκεί το τέλος στο Μακεδονικό θέμα και οι Έλληνες στην μεγάλη πλειοψηφία είδαμε την παράδοση της Μακεδονίας άνευ όρων, την παράδοση της ιστορίας μας και να υποβαθμιστεί ο Μακεδονικός αγώνας!

Με τιμή

Μουρατίδου Μαρία

Μέλος Μητρώου Στελεχών Ν.Δημοκρατίας

 

Back to top button