Καστοριά

Χιλιόδενδρο: Τίμη και μνήμη του μάρτυρα ιερέα Βασιλείου Καραπαλίκη (φωτογραφίες)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Χιλιοδέντρου τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, ημέρα μνήμης του μαρτυρίου του Ιερέα Βασιλείου Καραπαλίκη από τουρκικό πελεκυ, την ώρα που τελούσε Ιερά Ακολουθία στον Ναό του χωριού, στις 21 Ιουνίου 1902.

Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, Ιερέων της τοπικής Εκκλησίας και των Διακόνων.

Πλήθος κόσμου από το Χιλιόδεντρο και τα γύρω χωριά τίμησαν τη μνήμη του Μάρτυρα Ιερέως και προσκύνησαν την κατατεμαχισμένη κάρα του.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε το λαό του Θεού πως ο φάκελος για την αναγραφή των Νεομαρτύρων της Καστοριάς στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας βρίσκεται στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και αναμένουμε την απόφαση της Ιεράς και Μεγάλης Συνόδου.

Martys_Iereas_Vasileios002.jpgMartys_Iereas_Vasileios003.jpgMartys_Iereas_Vasileios004.jpgMartys_Iereas_Vasileios005.jpgMartys_Iereas_Vasileios006.jpgMartys_Iereas_Vasileios007.jpgMartys_Iereas_Vasileios008.jpg

imkastorias.gr

 

 

 

 

Back to top button