ΑθλητικάΚόσμος

Έρευνα: Και όμως, οι γυναίκες βλέπουν Μουντιάλ!

Εκατομμύρια γυναικών απολαμβάνουν το Μουντιάλ της Ρωσίας, σε τέτοιο βαθμό που οι σύζυγοί τους ενοχλούνται από την ακατάπαυστη προβολή του ποδοσφαίρου στην τηλεόραση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας στην οποία συμμετείχαν 1.500 γυναίκες, όπου περισσότερες από τις μισές είπαν ότι παρακολουθούν το τουρνουά σε ημερήσια βάση. Μία στις πέντε δήλωσαν μάλιστα εκστασιασμένες για το Παγκόσμιο Κύπελλο, περισσότερο κι από τον σύντροφό τους. Σχεδόν 2 στις 10 έχουν κληθεί από τους συζύγους ή τα αγόρια τους να αλλάξουν κανάλι προκειμένου να παρακολουθήσουν κάτι άλλο.

Και δεν είναι μόνο ενήλικες γυναίκες που παρακολουθούν στενά τα γεγονότα στη Ρωσία, αφού περισσότερα κορίτσια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση, όπου συμμετείχαν 500 κορίτσια ηλικίας 6-16 ετών, διαπίστωσε ότι περισσότερα κορίτσια σε σχέση με το παρελθόν θα ήθελαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο (22%), παρά να έχουν σχέση με έναν ποδοσφαιριστή (9%). Περίπου 2 στις 20 είπαν ότι θα ήθελαν να προπονήσουν μία ομάδα κάποια στιγμή.

Στη μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι το 57% των γυναικών, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες που είναι ειδικές με το ποδόσφαιρο ώστε ν` αναλύουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το 44% θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο παραμένει ένα άκρως σεξιστικό άθλημα.

ΑΠΕ

Back to top button