Καστοριά

Street Art: Εικαστικές παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς (βίντεο – ρεπορτάζ)

Εικαστικές παρεμβάσεις από φοιτητές των Σχολών Καλών Τεχνών των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και της ΔΕΗ στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού έχει  λάβει έγκριση από την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ για επεμβάσεις σε 30 εγκαταστάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Καστοριάς, οι οποίες θα φιλοτεχνηθούν με ζωγραφική προσαρμοσμένη στο περιβάλλον των διατηρητέων περιοχών της πόλης μας (Street Art).

Ο καθηγητής/ζωγράφος Γεώργιο Τσακίρη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο καθηγητής/εικαστικός Χάρς Κοντοσφύρης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα)  θα έρθουν τις επόμενες ημέρες στην Καστοριά με περίπου 25-30 φοιτητές και τους οποίους θα επιβλέπουν στις καλλιτεχνικές τους επεμβάσεις.

Οι φοιτητές θα παραμείνουν στην πόλη μας για τουλάχιστον μία εβδομάδα, θα φιλοξενηθούν από το Δήμο Καστοριάς στον Ξενώνα του Δήμου στον Προφήτη Ηλία και το πρόγραμμά τους προβλέπει:

Την πρώτη μέρα θα γίνει ξενάγηση στην πόλη και κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται τα συγκεκριμένα κτίσματα έτσι ώστε να αντλήσουν θέματα και ιδέες για τις καλλιτεχνικές τους επεμβάσεις. Την δεύτερη μέρα θα γίνει σύσκεψη μεταξύ των Καθηγητών των φοιτητών και μέλη της αντιδημαρχίας και της κοινωνίας της Καστοριάς ώστε να αποφασισθεί τι θα φιλοτεχνήσει κάθε φοιτητής συγκεκριμένα. Τις επόμενες θα γίνουν οι παρεμβάσεις από τους φοιτητές με ειδικά χρώματα.

Αναλυτικά από τον  ο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Παιδείας-Προγραμματικής Ανάδειξης Παλιάς Πόλης και Εξυγίανσης Λίμνης κ. Λεωνίδας Παπαδημητρίου στο ρεπορτάζ της Ελένης Ψωμαδάκη από το δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ.

 

 

Back to top button