Το δημοσίευμα της “Καστοριανής Εστίας” για επικίνδυνη ουσία σε γεώτρηση της ΔΕΥΑ Καστοριάς

Αυτό είναι το δημοσίευμα: “Αποκάλυψη βόμβα! Ανιχνεύθηκε επικίνδυνη ουσία σε γεώτρηση της ΔΕΥΑ Καστοριάς και έκλεισαν την παροχή”, στο οποίο απάντησε με δελτίο τύπου η ΔΕΥΑΚ

 Μια επικίνδυνη για την υγεία ουσία, που ονομάζεται τετραχλωροεθάνιο και έχει σχέση με την επεξεργασία δερμάτων, ανιχνεύθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της Καστοριανής Εστίας, στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑ Καστοριάς  που τροφοδοτούν με νερό το Δισπηλιό και προέρχονται από τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στην ΔΕΥΑΚ πιθανότατα από το 2016. Και η ανίχνευση αυτού του διαλύτη σε ποσοστό πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, ανάγκασε την δημοτική επιχείρηση να ασφαλίσει την παλιά υδρογεώτρηση και να προχωρήσει στην ανόρυξη μιας νέας, για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης του οικισμού.

Αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις ανιχνεύθηκε και στην νέα γεώτρηση η ίδια ουσία, γεγονός που φαίνεται να οδήγησε την π. εβδομάδα σε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με την συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, με σκοπό να προχωρήσει η κατασκευή ενός νέου υδρευτικού έργου για το Δισπηλιό.

Η Καστοριανή Εστία εποικοινώνησε με τον Σωτήρη Αδαμόπουλο, ο οποίος πράγματι επιβεβαίωσε την… διαβάστε τη συνέχεια στο kastorianiestia.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ για την καταλληλότητα του νερού στο Δισπηλιό 

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ 

shares