Κόσμος

Εκλογές στην Τουρκία: Ερντογάν – Ιντζέ στην μάχη! Οι πατάτες, τα… ψυγεία και οι καταγγελίες!

– Έφτασε η ιστορική μέρα για τις διπλές, κρισιμότατες και πλέον αμφίρροπες εκλογές στην Τουρκία – Ο Ερντογάν μοιάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί και όλα δείχνουν πως θα είναι ξανά πρόεδρος, ωστόσο το ερώτημα είναι ένα – Θα καταφέρουν οι αντίπαλοί του να τον “πληγώσουν” και να του στερήσουν το όνειρο της απόλυτης εξουσίας; – Μεγαλειώδης η τελευταία συγκέντρωση του Ιντζέ! Κατηγόρησε τον “σουλτάνο” για μεθόδους νοθείας, εκείνος επειδή είναι… καθηγητής Φυσικής! – Το newsit.gr βρίσκεται στην “καρδιά” των γεγονότων για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Κυριακή, 24.06.2018. Μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία για την γειτονική χώρα. Κι αυτό ασχέτως με το τι θα «βγάλουν» οι εκλογές στην Τουρκία. Διότι εάν κερδίσει από την πρώτη Κυριακή ο Ερντογάν, τότε θα είναι -πλέον- παντοδύναμος. Πρόκειται άλλωστε για διπλές, βουλευτικές και προεδρικές εκλογές. Σε αντίθετη περίπτωση… πάλι γράφεται ιστορία. Διότι αν οι αντίπαλοι του «σουλτάνου» (σ.σ. Ιντζέ, Ακσενέρ κλπ) αποδειχθούν…. πολύ σκληροί για να πεθάνουν, τότε θα έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή.

Κάτι που ο Ερντογάν δεν θέλει… ούτε να το σκέφτεται.

Εκλογές στην Τουρκία: Νωρίς κλείνουν οι κάλπες, αργά τα αποτελέσματα

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν 59 εκατομμύρια 391 χιλιάδες 328 ψηφοφόροι. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε άλλα 3 εκατομμύρια 49 χιλιάδες 65 ψηφοφόρους του εξωτερικού. Από τους οποίους έχουν ήδη ψηφίσει 1 εκατομμύτριο 486 χιλιάδες 408 σε κάλπες που στήθηκαν σε 123 αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε 60 χώρες. Μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι κάλπες αυτές έκλεισαν και έχουν μεταφερθεί σφραγισμένες στην Άγκυρα. Εκεί όπου περιμένουν έως στις 5 το απόγευμα σήμερα που θα ξεκινήσει η καταμέτρηση.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 8 το πρωϊ και θα κλείσουν στις 17:00. Για πρώτη φορά την ίδια ώρα σε όλη την χώρα όπως αποφάσιασε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 19:30, ωστόσο για τα τελικά… έχουμε δρόμο. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η νύχτα θα είναι «μεγάλη»…

Τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για Ερντογάν, Ιντζέ, Ακσενέρ

Διαβάστε την συνέχεια στο Newsit.gr

Back to top button