Καστοριά

Με επιτυχία η εκδήλωση της Μύησις “Όταν Ανθίζουν οι Οξιές” (φωτογραφίες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Όταν Ανθίζουν οι Οξιές» του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις». Το Τμήμα Παραδοσιακών χορών και Δρώμενων έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να γιορτάσει και φέτος την έλευση του καλοκαιριού με τραγούδια και χορούς της Μακεδονίας. Μια πολύ όμορφη νότα στην εκδήλωση έδωσε και η συμμετοχή των παιδιών του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροχωρίου.

Πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και παρευρέθηκε στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, παρά τον άστατο καιρό που είχε επικρατήσει μέχρι το απόγευμα.

Η Μύησις αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη όλων των χορευτικών ομάδων που προετοιμάστηκαν εντατικά για την επιτυχία της παράστασης, τους δασκάλους Γιάννη Πάτρα και Μαρία Τζήμου που χάρη σε αυτούς διατηρείται ζωντανή και διαδίδεται η χορευτική μας παράδοση, τους μουσικούς Δημήτρη Χαλκιά (κλαρίνο), Θεόφιλο Γεωργίου (τρομπέτα), Χάρη Ευαγγέλου (τρομπέτα) και Στέργιο Βασιλειάδη (κρουστά) που στόλισαν την παράσταση με την αγάπη τους και το μεράκι τους στον παραδοσιακό μας πολιτισμό, όπως ευχαριστεί και όλους τους θεατές που αγκάλιασαν την εκδήλωση και χόρεψαν στο τέλος μαζί με τους χορευτές σαν μια μεγάλη παρέα.

Επίσης, η Μύησις ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χιονάτου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθανάσιο Χριστόπουλο» που εμπλούτισαν την εμφάνιση των χορευτών με τις εντυπωσιακές τους φορεσιές.

 

 

Back to top button