Καστοριά

Επεκτείνεται ο κανονισμός των κοιμητηρίων σε όλα τα χωριά του Δήμου Καστοριάς (ρεπορτάζ – κανονισμός)

Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των Κοιμητηρίων όλων των Τοπικών Κοινοτήτων, ο Δήμος Καστοριάς, προχώρησε στην ανασύνταξη του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας των Κοιμητηρίων.

Ο κανονισμός που ψηφίστηκε πέρσι περιελάμβανε μόνο την πόλη της Καστοριάς. Με την απόφαση που πάρθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντάσσεται το σύνολο των Κοιμητηρίων του Δήμου.

«Πέρσι τέτοιο καιρό είχαμε περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο τον κανονισμό Κοιμητηρίων της πόλης της Καστοριάς.

Μετά από την εισήγηση και την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο του κανονισμού, δημιουργήθηκε το Γραφείο Κοιμητηρίων το οποίο έχει στελεχωθεί με δυο υπαλλήλους. Έχει γίνει καταγραφή των τάφων στο Κοιμητήριο της πόλης, έχει περαστεί σε λογισμικό.

Γύρω στον Οκτώβριο, θα αποσταλούν στους συγγενείς των νεκρών που είναι θαμμένοι στο Νεκροταφείο της Καστοριάς, ειδοποιητήρια με τα οποία θα τους ζητείται να καταβάλουν τα τέλη που προβλέπει ο κανονισμός.

Μετά από διαβούλευση που κάναμε με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων θέλησαν και οι ίδιοι – άλλωστε και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι ν’ αρχίσει να μπαίνει μία σειρά στα Νεκροταφεία όλου του Δήμου – να επεκταθεί ο κανονισμός στα Κοιμητήρια όλων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Αυτό έγινε. Ανασυντάξαμε τον κανονισμό χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές. Προστέθηκαν οι Τοπικές Κοινότητες. Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουμε τώρα την έγκριση από την αρμόδια Αρχή», τόνισε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ματούλα Αντωνίου και υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, δεν θα σκοπεύει να επιβάλλει τέλη στους συγγενείς των νεκρών που είναι θαμμένοι σε Κοιμητήρια των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

«Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να γίνει ο κανονισμός ώστε να επιβληθούν τέλη στους κατόχους των τάφων στις Κοινότητες. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Έγινε όμως για την εύρυθμη λειτουργία των Κοιμητηρίων του Δήμου, για να μπει μία σειρά και για να έχουμε κόσμιες καταστάσεις σε όλα τα Νεκροταφεία», σημείωσε η κ. Αντωνίου.

Ανέφερε ακόμη ότι θα δημιουργηθούν οστεοφυλάκια όπου δεν υπάρχουν και θα συντηρηθούν τα ήδη υπάρχοντα.

«Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που όμως επιβάλλεται να γίνει γιατί θα πρέπει τους νεκρούς μας να τους τιμούμε κι όχι να τους έχουμε παραπεταμένους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ε.Ψ.

fonikastorias.gr

Κανονισμός Λειτουργίας Κοιμητηρίων του Δήμου Καστοριάς

 

Back to top button