ΑθλητικάΚόσμος

Μουντιάλ: Αποκλεισμός βόμβα της Γερμανίας

Η πρώτη μεγάλη βόμβα στο Μουντιάλ είναι γεγονός. Η Γερμανία έχασε με 2-0 από την Νότιο Κορέα και σε συνδυασμό με την νίκη της Σουηδίας επί του Μεξικό με 3-0, γνώρισε τον

πρόωρο αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου της διοργάνωσης στην «Kazan Arena».

Νότια Κορέα – Γερμανία 2-0

Η… κατάρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θέλει την εκάστοτε κάτοχο του τίτλου να αποκλείεται από… νωρίς στην επόμενη διοργάνωση στα τρία τελευταία διαδοχικά Μουντιάλ, «χτύπησε» και τη Γερμανία, η οποία ηττήθηκε με 2-0 από τη Νότια Κορέα και… χαιρέτισε για πρώτη φορά στην ιστορία της από την φάση των ομίλων!

Οι Ασιάτες ήταν το απόλυτο φαβορί, έπαιξαν σαν το… ποντίκι με τη γάτα από ένα σημείο και μετά, αλλά τελικά έφτασαν στην απόλυτα δίκαιη επικράτηση, χάρη σε δύο γκολ που πέτυχαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με τους Κιμ στο 93’ και Σον στο 96’…

Η «νατσιονάλμανσαφτ» στον αντίποδα έγραψε ιστορία αλλά… αρνητική, για τα δεδομένα της, καθώς σημείωσε μόλις δύο γκολ και μόνο μια νίκη στα τρία παιχνίδια που έδωσε στον όμιλο! 

Μεξικό – Σουηδία 0-3
Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο;

Μεξικό και Σουηδία παρουσιάζονταν και ήταν όντως τα αουτσάιντερ για να περάσουν μαζί από τον 6ο όμιλο, από τη στιγμή που η Γερμανία αντιμετώπιζε τη Νότια Κορέα, αλλά τελικά αποδόθηκε δικαιοσύνη!

Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν των «El Tri» με 3-0, πετυχαίνοντας και τα τρία τέρματα τους στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασαν ως 1οι, αλλά μετά την επικράτηση των Ασιατών επί των Γερμανών (2-0) και το Μεξικό είχε κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει, αφού οι 6 βαθμοί που μάζεψε τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές αποδείχθηκαν αρκετοί και είναι στους «16», καταλαμβάνοντας τη 2η θέση.

Στο 50′ ο Ογκούστινσον άνοιξε το σκορ, ενώ στο 62′ ο Γκράνγκβιστ μετέτρεψε σε γκολ και το 2-0 το πέναλτι που κέρδισε ο Μπεργκ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το ένα γκολ για… blooper, από τον Άλβαρες, που πέτυχε ένα από τα πιο αστεία αυτογκόλ της φετινής διοργάνωσης.

Η γνωστή κατάρα

Χτύπησε και την Γερμανία η γνωστή “κατάρα” που κατατρέχει την κάτοχο του Μουντιάλ στην αμέσως επόμενη διοργάνωση.

Με μοναδική εξαίρεση τη Βραζιλία, η οποία μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2002 έφτασε ως τα προημιτελικά τέσσερα χρόνια αργότερα, οι υπόλοιπες ομάδες που ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου τα τελευταία είκοσι χρόνια, απέτυχαν παταγωδώς στην αμέσως επόμενη διοργάνωση, καθώς αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων: η Γαλλία το 2002 πήρε μόλις ένα βαθμό σε τρία ματς, η Ιταλία το 2010 έκανε δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ η Ισπανία το 2014 αποχαιρέτησε με μία νίκη και δύο ήττες.

Τώρα τα πάντσερ είπαν αντίο από τους ομίλους αφού έχασαν από Μεξικό και Κορέα και κέρδισαν μόνο την Σουηδία, με το ζόρι. Τερμάτισαν έτσι στην τελευταία θέση!

offsite.com.cy

Back to top button