Δριμεία επίθεση Ομέρ Τσελίκ εναντίον της Ε.Ε. για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Δριμεία επίθεση κατά του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. εξαπέλυσε ο υπουργός για την Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ, σχετικά με τις αποφάσεις που λήφθηκαν στις 26 Ιουνίου για την Τουρκία.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι η Ε.Ε. απέχει από το να είναι αντικειμενική στο θέμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα προκατειλημμένη και ότι δεν λειτουργεί με βάση το δίκαιο. Όπως ο ίδιος αναφέρει, “δεν είναι δυνατόν να λάβουμε σοβαρά υπόψη την προσέγγισή της όταν βασίζεται στη αρχή της “αλληλεγγύης του γείτονα”.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης λέγοντας ότι τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων “ενώ από τη μία υπογραμμίζουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, από την άλλη στέλνουν ευθεία μηνύματα προς την (τουρκική) δικαιοσύνη εκφράζοντας προσδοκίες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες, για τους οποίους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μία νομική διαδικασία”.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για διπροσωπία και ασυναρτησίες της Ε.Ε. όταν υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι εκείνη που απομακρύνεται από την Ε.Ε.

Από news247.gr

 

 

 

 

 

 

shares