Καστοριά

Ο Ρωμύλος Μαντζούρας για την κατάρρευση τμήματος του Αρχοντικού Μάλκου – Σαχίνη (φωτογραφίες)

Πρώτα από όλα ας ευχηθούμε να μη έπαθε κανείς άνθρωπος κάτι κακό, γιατί το κακό που έχει βρει τη Καστοριά είναι απερίγραπτο. Άλλο ενα μοναδικό και αναντικατάστατο μνημείο κατέρρευσε μπροστά στην εγκληματική απάθεια όλων μας. Ενα από τα σπουδαιότερα αρχοντικά της πόλης, του Μαλκου-Σαχινη, δείγμα προκοπής και καλαισθησίας του πρώιμου 18ου αιώνα, εξαφανίζεται ως παράταιρο στην ανεπρόκοπη και ακαλαίσθητη πόλη του πρώιμου 21ου αιώνα. Την ανυπολόγιστη Ιστορική και αρχιτεκτονική αξία αυτού του σπιτιού την γνωρίζουν πολύ καλά όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, άλλοι γιατί είναι η άμεση δουλειά τους η προστασία του, άλλοι γιατί είχε ” μαλλιάσει” η γλώσσα μας μερικών “ζαβών” στην πόλη των πανέξυπνων, για να τους δείξουμε την αξία και των άμεσο κίνδυνο. Στου κουφού την πόρτα όμως…..Την αδυναμία της ιδιοκτησίας του να ανταπεξέλθει σε μια επισκευή σωστική στη στέγη, δεν θέλησε να αναλάβει κανείς….Λεφτά όμως για δρόμους που οδηγούν σε ψηφοφόρους βρίσκουμε, για σουβλάκια και λαϊκές τραγουδίστριες, επίσης , για μίσθωση λεωφορείων για μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Μακεδονίας, άπλετα χορηγούνται, η αληθινή όμως Μακεδονία, είναι αυτά τα σπίτια που τα γκρεμίσουμε εμείς οι άθλιοι διαχειριστές της …

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απεγκλωβισμός γυναίκας στο Απόζαρι μετά την κατάρρευση τμήματος του αρχοντικού του Αρχοντικού Μάλκου – Σαχίνη (φωτογραφίες – βίντεο)

 

 

 

2 Comments

  1. Πέσ’ τα ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!
    Δυστυχώς όμως τζάμπα ο οδυρμός στη χώρα των οξύμορων, στην Ταγκανίκα της Ευρώπης. Τέτοιοι που είμαστε και λίγα παθαίνουμε. Όσο θα μας φταίνε οι άλλοι για αυτά που εμείς φέραμε στο κεφάλι μας τίποτα ποτέ δεν θα αλλάξει, μόνο προς το χειρότερο θα οδεύουμε. Είμαστε κομπλεξικοί ξερόλες, ανυπόφορα αλαζονικοί, ξενομανείς μπουρδοκουλτουριάρηδες, βολεμένοι πατριδοκάπηλοι, αμετανόητοι φταίχτες που καταστρέξαμε το μέλλον των παιδιών μας και την προοπτική για φως στον ορίζοντα.
    ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ για την κατάντια μας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

  2. Δεν έχει ψήφους πολλούς μάλλον η διάσωση…. ευαισθησία δεν διακρίνει τους τοπικοαυτοδιοικητικους… ακροατήριο από κάτω για λόγους δήθεν πατριωτικους δεν έχει… οπότε άστο να πέσει… ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Back to top button