Καστοριά

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΟΔΟΣ

Χρυσοδάκτυλοι

Ο δήμαρχος Καστοριάς -και όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια έχουν μετατρέψει την πόλη και τα κοινά της, σε ζήτημα δημοσίων σχέσεων με ισχυρούς παράγοντες της Εκκλησίας, ένθεν και ένθεν- σιωπούν. Σιωπούν προκλητικά σε μια πόλη που βρέχει εκκλησιαστικά ακίνητα.

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ομόνοια»
Η εικόνα που παρουσιάζει η παλαιά πόλη είναι απαράδεκτη, είναι εικόνα ντροπής και αυτό μας ανησυχεί και μας θλίβει ιδιαίτερα. 

Λόγος & Αντίλογος
Δ.Μ.
Εκτός πάλι, κι αν επειδή έχω άλλη άποψη από αυτή της ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ νεοναζί. Οπότε με την ανωνυμία μου, προτιμώ να δείχνω νεομαζί, μαζί με τον ΣυΡιζΑ ας πούμε, να πάρω το πτυχίο κοινωνικών φρονημάτων. 

ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ. ΠΗΧΙΩΝ:
Τα «Εντόπια»

Στο άρθρο τα «Εντόπια» του καθηγητού κ. Α. Θαβώρη, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Ιουνίου, αναφέρεται στο δικό μου άρθρο με τίτλο «Η Γλώσσα των Σκοπιανών. Μια ιστορική αναδρομή», στο οποίο αναφέρομαι στην εργασία και το βιβλίο του αειμνήστου γυμνασιάρχη Κορησιώτη Κ.Τσιούλκα με τίτλο «Συμβολαί εις την διγλωσσίαν των Μακεδόνων»…

ΟΔΟΣ:
Δημοκρατίες και δημοκρατίες
Ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο, διαπίστωσε πώς εξασκείται το δημοκρατικό δικαίωμα διαδήλωσης στην καρδιά της πρωτεύουσας της πιο παλιάς κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας του κόσμου -από την εποχή που οι Έλληνες υποτάσσονταν στο φακιόλιο το τούρκικο.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
[…] είμαι ελληνικός και ποτέ δε θα παύσω να είμαι.
“Μα πάντα θα δουλεύω με χάρι· αφού είμαι ελληνικός και ποτέ δε θα παύσω να είμαι, και θα θέλω το καλό του ελληνισμού. Κάνω αυτή τη δουλειά που κάνω γιατί ξυπνά τον Ελληνισμό μου όλη την ώρα”.

Λόγος & Αντίλογος
Λαζάρου Νικηφορίδη:
Είπαν… ακροβολισμοί
Ο ασπασμός του ημέτερου Υπ. Εξ. στον ομόλογό του Σκοπιανό, τρις και τετράκις εις αμφοτέρας τας παρειάς, τι φιλιά ήταν αυτά; Τόσο γλοιωδώς δοσμένα και σε τέτοιον βαθμό με ενδοτισμό;

ΟΔΟΣ:
Περίπου φυσιολογικό
Στην πόλη που αρπάζουν και χάνονται ακίνητα κάτω από την μύτη του Δήμου Καστοριάς.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

-Εκδηλώσεις μνήμης για την εκτέλεση 14 άμαχων Βογατσιωτών από τον ιταλικό στρατό κατοχής στις 4 Απριλίου 1943

-Συνωμοσίες πολλές…

-Με λίγα ρούχα αιματωμένα… Ένα λεύκωμα μνήμης

…κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 28.6.2018 | 942

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button