Καστοριά

Η έξοδος από τα μνημόνια δεν πρέπει να είναι πελατειακή

Η συριζαϊκή πολιτική περιορίζεται σε γενικές υποσχέσεις ​του τύπου «θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας». Οι προσπάθειες ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, των ανεξάρτητων αρχών και της δικαιοσύνης είναι συνεχείς και απροκάλυπτες. Εκατοντάδες προσλήψεις, με κάθε τρόπο για ψηφοθηρικούς σκοπούς γίνονται κάθε ημέρα. Ενώ ισχύει ο κανόνας ότι 1 προς 5 γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί κατά χιλιάδες κοστίζοντας 150.000.00 ευρώ στους πολίτες.
Με πρόσχημα την απλή αναλογική επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα καθεστώς πάγιας αδυναμίας λήψης αποφάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να βαθύνει η εξάρτηση από το κέντρο και τον υπουργό.Κάθονται απέναντι στην κοινωνική κινητικότητα και απλά παρατηρούν , είτε την συνεχή κ αυξανόμενη επιστροφή τον πολιτών στην επαρχία (μιας και δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν), είτε στην μαζική μετανάστευση των νέων,είτε στην προσπάθεια των πολιτών να συγκροτήσουν ένα όραμα και τέλος μια αίσια προοπτική ανάπτυξης.
Στις 1-1-2019 με τις επόμενες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο έρχεται νέο κύμα δεινών για τους πολίτες, κ αυτοί αδιαφορούν πλήρως για τις καταστροφικές επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην χώρα μας.
Η χώρα μας έχει ανάγκη από πεποιθήσεις κ πρακτικές που θα μας κάνει να ξεπεράσουμε τον κυκεώνα κ να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε σαν κράτος. Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει στόχο πως θα απεγκλωβίσει τον λαό από αυτήν την δυσμενή θέση που βρίσκεται, χωρίς λιτότητα κ χωρίς τις πελατειακές σχέσεις…
Για να μη βρεθούμε ξανά σε παρόμοια δυσμενή θέση!
Μουρατίδου Μαρία
Μέλος Μητρώου Στελεχών ΝΔ-Μέλος Τομέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΝΔ

 

 

 

Back to top button