Ισραήλ: Έφηβος καταδικάστηκε για 2.000 φάρσες για βόμβα παγκοσμίως!

Ισραηλινό δικαστήριο έκρινε ένοχο σήμερα έναν νεαρό Αμερικανοϊσραηλινό, ο οποίος είχε προκαλέσει περισσότερους από 2.000 συναγερμούς για βομβιστικές επιθέσεις σε όλον τον κόσμο, σε βάρος εβραϊκών ιδρυμάτων ή αεροπορικών εταιρειών. Η ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η σύλληψη του νεαρού, το 2017, είχε προκαλέσει σάλο. Συγκεκριμένα, οι αλλεπάλληλες «φάρσες» που του αποδίδονται ήταν τόσο σοβαρές, που τελικά ξεκίνησαν έρευνες σε πολλές χώρες ταυτόχρονα, ενώ το FBI έστειλε πράκτορες στο Ισραήλ να ερευνήσουν την υπόθεση.

Ο δράστης, ο οποίος σήμερα είναι 19 ετών, δικάζεται από δικαστήριο ανηλίκων στο Τελ Αβίβ, επειδή την περίοδο που διέπραξε τα αδικήματα που του αποδίδονται, δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί. Στο στόχαστρό του είχαν μπει όχι μόνο εβραϊκοί θεσμοί αλλά και αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, διάφορα σχολεία σε όλον τον κόσμο, απλοί πολίτες και ο Αμερικανός γερουσιαστής Ερνέστο Λόπεζ. Μια από τις «φάρσες» του αφορούσε την τοποθέτηση βόμβας στο αεροσκάφος που μετέφερε την ομάδα μπάσκετ των Boston Celtics.

Σε μια άλλη περίπτωση, γαλλικά και ελβετικά μαχητικά αναγκάστηκαν να απογειωθούν για να συνοδεύσουν ένα αεροσκάφος της ισραηλινής εταιρείας El Al, στο οποίο υποτίθεται ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα που επρόκειτο να εκραγεί πάνω από τον εναέριο χώρο της Ελβετίας.

Ο νεαρός, που ζει στο Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ, κρίθηκε επίσης ένοχος για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, επίθεση εναντίον αστυνομικού και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η ισραηλινή δικαιοσύνη δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των ανήλικων κατηγορουμένων, ωστόσο το υπουργείιο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει ότι ονομάζεται Μάικλ Κάνταρ. Οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι δεν ήταν υπεύθυνος για τις πράξεις του, λόγω της ύπαρξης όγκου στον εγκέφαλο του και επειδή είναι αυτιστικός. Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν αυτόν τον ισχυρισμό, βασιζόμενοι στις εξετάσεις τριών ψυχιάτρων.

ΑΠΕ

shares