ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

“Πάμε σαν άλλοτε”: Το αδιαχώρητο στη μουσική βραδιά της “ΜΥΗΣΙΣ” (σειρά φωτογραφιών και βίντεο)

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι μας χάρισε η “ΜΥΗΣΙΣ” εχθές το βράδυ στο αρχοντικό του Τσιατσιαπά. Μια νοσταλγική αναδρομή από τα τέλη του Μεσοπολέμου μέχρι το 1960,εποχή όπου άνθισαν τα  ελαφρά τραγούδια: το τανγκό, το βαλς, το μπολέρο… και τα αρχοντορεμπέτικα με τη σκωπτική  κι εξωστρεφή τους διάθεση.

Οι εκπληκτικές φωνές της Ξένιας Γουδή,της Σοφίας Νουβαρτζίδου, και του  Δημήτρη Δημητριάδη παρέσυραν τους θεατές που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το προαύλιο του αρχοντικού και όλοι μαζί μας θύμισαν ότι κάποτε οι άνθρωποι ζούσαν τον πόνο, τη χαρά,τον έρωτα μέσα από το τραγούδι και τραγουδούσαν όλοι μαζί παρά τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της εποχής.

Αυτό που έκανε τη βραδιά ακόμα πιο μαγική ήταν τα κείμενα της κ. Μαρούλας Γκαμπέση, τα οποία διάνθιζαν τα τραγούδια, ζωντανεύοντας  μνήμες από την  καθημερινότητα , τη διασκέδαση, τα ήθη των Καστοριανών εκείνης της εποχής, εμπλουτισμένα μάλιστα με την τοπική ντοπιολαλιά. Πρόσωπα, τοποθεσίες, γεγονότα από τον τύπο, όλο το κοινωνικό και ηθογραφικό σκηνικό της πόλης μας στις δεκαετίες του ’40 και του ’50.  Μια μοναδική βραδιά! Τους ευχαριστούμε!

Αφήγηση: Μαρούλα Βέργου-Γκαμπέση
Τραγούδι: Ξένια Γουδή, Σοφία Νουβαρτζίδου, Δημήτρης Δημητριάδης
Ακορντεόν: Νίκος Καρατζίδης
Πιάνο: Δημήτρης Μπρόβας
Βιολί: Σπύρος Τάκας, Αχιλλέας Ταμπούρης
Βιόλα: Σπύρος Τάκας

https://www.youtube.com/watch?v=KcmhSKImCM4

https://www.youtube.com/watch?v=2EH3VIbCpv4

https://www.youtube.com/watch?v=6fataAxDKYc

https://www.youtube.com/watch?v=AWwsvdFNnDk

 

 

 

Back to top button