Πώς να επιβιώσετε αν το αυτοκίνητό σας πέσει στο νερό (βίντεο)

Σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι πολλές, ωστόσο καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Δείτε πώς να επιβιώσετε αν το αμάξι σας πέσει στο νερό.

Μπορεί να είναι εξαιρετικά σπάνια μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο καλό είναι όλοι οι άνθρωποι να γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν αναπάντεχα ατυχήματα, όπως τι πρέπει να κάνουν αν πέσει το αυτοκίνητό τους στη θάλασσα, σε ποτάμι ή γενικά σε νερό.

Είναι φυσικό ότι σε ένα τέτοιο περιστατικό, είναι δύσκολο να συγκρατήσει κανείς την ψυχραιμία του, όμως είναι σημαντικό. Αν υπάρχει ψυχραιμία, θα μπορεί ο άνθρωπος να σκεφτεί και να κινηθεί πιο γρήγορα σχετικά με το τι θα κάνει. Άλλωστε, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να σώσουν ζωές.

Κάθε όχημα μπορεί να επιπλεύσει για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από 10 δευτερόλεπτα έως και 1 λεπτό. Έτσι, γρήγορα ο οδηγός καλείται να σωθεί. Αρχικά, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει είναι να λύσει τη ζώνη του. Αν για οποιοδήποτε λόγο η ζώνη «κλειδώσει» και δεν μπορεί να απασφαλιστεί, μπορεί ο οδηγός να ρίξει την πλάτη του καθίσματος και να βγει από πάνω.

Σε περίπτωση που βρίσκονται παιδιά στα πίσω καθίσματα, πρέπει να λύσετε τις ζώνες ξεκινώντας από το μεγαλύτερο και καταλήγοντας στο μικρότερο παιδί. Αυτό προτείνεται, γιατί είναι πιθανό τα μεγαλύτερα παιδιά να βοηθήσουν ύστερα τα μικρότερα, κατά την διάσωσή τους φθάνοντας μαζί στην επιφάνεια του νερού.

Επόμενο βήμα; Δεν πρέπει να ανοίξετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας, αλλά να βγείτε από το παράθυρο. Γιατί; Διότι η πίεση του νερού καθιστά αδύνατο το άνοιγμά των θυρών. Έτσι, πρέπει να δράσετε γρήγορα και να ανοίξετε το παράθυρο πριν τεθεί εκτός λειτουργίας από βραχυκύκλωμα. Αν δεν προλάβετε, πρέπει να το σπάσετε είτε με το τακούνι του παπουτσιού σας, είτε με τους μεταλλικούς οδηγούς των προσκεφάλων της καρέκλας.

Τέλος, επειδή λογικό είναι μέσα στον πανικό να αποπροσανατολιστείτε, για να κατευθυνθείτε σωστά προς την επιφάνεια φυσήξτε λίγο αέρα και ακολουθείστε τις φυσαλίδες σας.

Ελπίζουμε βέβαια οι παραπάνω πληροφορίες να σας φανούν αχρείαστες. Δείτε το βίντεο:

newsit.gr

shares