ΑθλητικάΚόσμος

Τα 5 ρεκόρ που καταγράφηκαν σε Ρωσία-Ισπανία και Κροατία-Δανία

Τα δύο ζευγάρια της προχθεσινής (1/7) ημέρας της νοκ άουτ φάσης των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας, που οδηγήθηκαν στα πέναλτι, έγραψαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη λίστα των ρεκόρ της ιστορίας των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Οι αναμετρήσεις Ρωσία-Ισπανία και Κροατία-Δανία, εξελίχθηκαν σε ματς… αδρεναλίνης, προσφέροντας εκτός από γκολ και… πέναλτι, πέντε ξεχωριστά ρεκόρ.

– Για πρώτη φορά από το 1986, σε δύο αναμετρήσεις της ίδιας ημέρας σε Μουντιάλ, οι ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι.

– Η Ρωσία έγινε η πρώτη ομάδα που σημειώνει δύο αυτογκόλ στη διάρκεια ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Τσέρισεφ είχε σημειώσει το πρώτο απέναντι στην Ουρουγουάη στη φάση των ομίλων και ο Ιγκνάσεβιτς στον χθεσινό αγώνα με την Ισπανία.

– Σε ηλικία 38 ετών και 352 ημερών ο Ιγκνάσεβιτς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σημειώνει αυτογκόλ στην Ιστορία των Μουντιάλ.

– Κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα με την Ρωσία, οι Ισπανοί μέτρησαν 770 πάσες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ σε έναν αγώνα Μουντιάλ.

– Με τρεις σωτήριες για την ομάδα του επεμβάσεις κατά τη διαδικασία των πέναλτι μεταξύ Δανίας και Κροατίας, ο Ντάνιελ Σούμπασιτς ισοφάρισε το ρεκόρ που κατείχε ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, Ρικάρντο, από το 2006.

ΑΠΕ

Back to top button