Καστοριά

Μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας με τροπολογία Κούκλατζης και Μητρετώδης

Ψηφίσθηκε και η υπουργική τροπολογία για την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου και στα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στην Ήπειρο και τη Μακεδονία και είναι ύψους 100 ευρώ 

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Βουλή, με καθυστέρηση δυο μηνών η τροποπολογία που ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού. Η τροπολογία αφορά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η τροπολογία ήρθε με καθυστέρηση μηνών και μάλιστα ως βουλευτική από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και προβλέπει  ειδική μηνιαία αποζημίωση σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Η επίμαχη ρύθμιση, σύμφωνα με όσα είπε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πάνος Καμμένος, αναμένεται να δώσει επιχειρήματα περί της μόνιμης κατοικίας στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία, προκειμένου το δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους. «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι», είπε ο κ. Καμμένος.

Την τροπολογία για τους δυο Έλληνες υπερψήφισαν όλα τα κόμματα αφού ζήτησαν από τον υπουργό Εθνική Άμυνας Πάνο Καμμένο να αφαιρέσει το δεύτερο τμήμα της βουλευτικής τροπολογίας που ρύθμιζε θέματα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Αξιωματικών.

Επίσης ομόφωνα ψηφίσθηκε και η υπουργική τροπολογία για την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου και στα στελέχη των ΕΔ που υπηρετούν στην Ήπειρο και τη Μακεδονία και είναι ύψους 100 ευρώ.

 

Back to top button