Καστοριά – συνταγή: Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά

 

Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά

ΥΛΙΚΑ
4 μανιτάρια
300 κασέρι ”ελληνικό”
150 γραμ. μπεϊκον
100 γραμ. σπανάκι [τα φύλλα] 3 φρεσ. κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
50 γραμ. λάδι, αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνω τα μανιτάρια όπως είναι ακαθάριστα, με λίγο αλάτι και λαδάκι.Μόνο το κοτσάνι βγάζω.
Ψιλοκόβω τα κοτσανάκια, το μπεϊκον, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα σοτάρω μελίγο λαδάκι, τέλος βάζω το σπανάκι και λίγο τριμμένο κασέρι.
Βγάζω απο τον φούρνο τα μανιτάρια, τα γεμίζω με το υλικό που ετοίμασα και βάζω απο πάνω μπόλικο κασέρι τριμμένο και τα ψήνω για 10΄λεπτά, μέχρι δηλ. να πάρουν χρώμα.
Όταν τα σερβίρεις βάζεις, αν σου αρέσει, λίγη πάμπρικα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Τα μανιτάρια δεν τα πλένουμε γιατί ρουφάνε πολύ νερό.
Τα σκουπίζω πολύ καλά με ένα μικρό πινέλο και με υγρή πετσέτα.

Καλή σας επιτυχία
και καλό καλοκαίρι
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Είχαν σβηστεί το «Εγώ» και το «θέλω» και είχε μείνει η Γαλήνη…

«Ποιος καλός άνεμος σε φέρνει εδώ;»ρώτησε ο σοφός ερημίτης τον οδοιπόρο που ζητούσε απεγνωσμένα να τον συναντήσει.
«Εγώ θέλω γαλήνη» απάντησε μελαγχολικά εκείνος.
Ο ερημίτης πήρε ένα ξύλο κι έγραψε στο χώμα :Εγώ θέλω γαλήνη…
«Κοίταξε τώρα πόσο απλό είναι», είπε στον οδοιπόρο και διέγραψε με μια κίνηση το «Εγώ».

shares