Ελλάδα

Επιτυχία ή γκάφα τεραστίων διαστάσεων; – Τι συμβαίνει με την «μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης»;

Προ μερικών ημερών, οι διωκτικές αρχές της χώρας πανηγύριζαν για ένα μεγάλο χτύπημα στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας την καταστροφή φυτείας 10.500 δενδρυλλίων κάνναβης στην Καρδίτσα, τη «μεγαλύτερη που ξεριζώθηκε ποτέ στη χώρα», σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι και πλέον μένει να πιστοποιηθεί αν η «επιτυχία» πρόκειται για μεγαλειώδη γκάφα και η φυτεία ήταν κλωστικής κάνναβης, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή μετά την απολογία του, με την υποχρέωση να μη φύγει από τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Cannabis News, τόσο η απόφαση του ανακριτή, η οποία σύμφωνα με την κοινή λογική θα ήταν διαφορετική εάν επρόκειτο για κάποιον επικίνδυνο καλλιεργητή ναρκωτικών και επίδοξο διακινητή τους, όσο και μια σειρά από γεγονότα κοινής αντίληψης, όπως το ότι η διαβόητη φυτεία κάθε άλλο παρά κρυμμένη ήταν, οδηγούν και τον πλέον καλόβουλο κριτή, να αμφιβάλει για την πολυ6+διαφημιζόμενη ως «μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Χρονόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία  με το περιοδικό, επισήμανε ότι «αφενός τα αστυνομικά όργανα λειτούργησαν σύννομα και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εισαγγελέα, αφετέρου ο κατηγορούμενος κατά τον έλεγχο δεν μας επέδειξε έγγραφα τα οποία να πιστοποιούν τη νομιμότητα των καλλιεργούμενων φυτών».
Απ’ την άλλη βέβαια πλευρά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του ο απολογούμενος συλληφθείς «και ο μη εχέφρων και ο απολύτως επιπόλαιος και μη έχων συναίσθηση των ευθυνών του, όταν θα έβλεπε στο κέντρο του Καλλιθήρου, υπό το φώς της ημέρας και επί μακρό διάστημα να καλλιεργείται έκταση 3.500 τ.μ. με 11.000 δενδρύλλια Ινδικής Κάνναβης ορατά πανταχόθεν σε σειρά και σε συγκεκριμένη απόσταση το ένα του άλλου, […] όσο περίεργος και εάν ήτο και όσο αφελής και εάν ήτο θα ερωτούσε τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς γίνεται και ιδίως εάν τρελάθηκε κάποιος κακοποιός και προβαίνει δημοσίως σε καλλιέργεια ινδικής κάνναβης!
Οι δε ιθύνοντες της Αστυνομίας, θα μπορούσαν απλά να προστρέξουν διαδικτυακώς στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ η οποία είναι αρμόδια να δημιουργεί και συντηρεί το μητρώο καλλιεργητών βιομηχανικής κάνναβης και να δουν εάν ο καλλιεργητής ανήκε στο μητρώο καλλιεργητών βιομηχανικής Κάνναβης».
Αναμένονται εξελίξεις…

Back to top button