Η συγκλονιστική γνωριμία του Καστοριανού Δημήτρη Κοντονίνα με τους ανθρώπους που του χάρισαν τα όργανα του γιου τους (ρεπορτάζ)

Για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, αλλά και για τη συνάντηση που πραγματοποίησε στην Κύπρο την Παρασκευή 6 Ιουλίου με τους γονείς του ανθρώπου που του χάρισε τη ζωή μίλησε στους “Ορίζοντες”  ο Καστοριανός Πρωταθλητής Ποδηλασίας Δημήτριος Κοντονίνας.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Έχοντας ως σκοπό τη διάδοση της δωρεάς οργάνων ο Καστοριανός Πρωταθλητής της Ποδηλασίας  Δημήτριος Κοντονίνας πραγματοποίησε επαγγελματική φωτογράφιση στο στούντιο του κ. Μάνου Σινόπουλου.  Ο αθλητής, τα τελευταία χρόνια ακολουθεί ανοδική πορεία στην ποδηλασία, τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Γνωρίζει πολύ καλά πως δεν θα τα κατάφερνε όλα αυτά, εάν οι γονείς του Νικόλα από την Κύπρο δεν έπαιρναν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του γιού τους σε εφτά συνανθρώπους τους, δίνοντάς τους έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Για την ιστορία ο κ. Κοντονίνας έχει υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού τις δύο τελευταίες δεκαετίες και μεταφέρει το μήνυμα «ΝΑΙ στη δωρεά οργάνων, ΝΑΙ στη Ζωή. Εάν η οικογένεια του Νικόλα δεν έπαιρνε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του, δεν θα είχα τη ζωή που έχω σήμερα και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τον πρωταθλητισμό»,http://orizontespress.gr/wp-content/uploads/2018/07/36551423_10216661505757142_2483363336226340864_n.jpg

Φωτογραφία:  Μάνος Σινόπουλος

Θέλοντας λοιπόν  ο κ. Κοντονίνας να γνωρίζει αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι παραμέρισαν τον προσωπικό τους πόνο  ώστε να δώσουν την ελπίδα σε άλλες οικογένειες, μετέβη την Παρασκευή 7  Ιουλίου στην Κύπρο «Πραγματικά ήθελα πολύ να γνωρίσω την οικογένεια του Νικόλα. Του παιδιού που “έφυγε” από τη ζωή,  αλλά η οικογένειά του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία σε εφτά ανθρώπους.  Είμαι από τους τυχερούς που γνώριζαν το όνομα τής οικογένειας από την οποία εγώ ξαναγεννήθηκα. Και λέω από τους τυχερούς, διότι συνήθως τα στοιχεία μεταξύ δότη-λήπτη είναι άγνωστα. Ήθελα από χρόνια να έρθω σε επαφή με αυτήν την οικογένεια, απλά τώρα ήταν μάλλον η κατάλληλη στιγμή.  Σχεδόν τρεις μήνες είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και θα συναντηθούμε για πρώτη φορά από κοντά!  Έχω αποκτήσει μια δεύτερη οικογένεια στην Κύπρο και αυτή η οικογένεια είναι πλέον  “πολύτεκνη” όπως χαρακτηριστικά την λέω, απλά δεν γνωρίζει όλα της τα μέλη».

Επόμενος στόχος του είναι…

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και δείτε όλες τις φωτογραφίες στο orizontespress.gr

 

 

 

shares