ΕλλάδαΚόσμος

Η νέα ταινία του Λάνθιμου είναι… «Favourite» (Trailer)

Mια αντισυμβατική – τι άλλο θα ήταν; – «κωμωδία» εποχής είναι το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The Favourite».

Πρόκειται για μια ιστορία που τοποθετείται στην Αγγλία στις αρχές του 18ου αιώνα, που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Γάλλους.

Όπως αναφέρει το δελτίου τύπου «οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά ευδοκιμούν (παρά το πολεμικό κλίμα) και η εύθραυστη ΒασίλισσαΑν καταλαμβάνει το θρόνο». Όμως την εξουσία την ασκεί η στενή φίλη της βασίλισσας Σάρα που παίρνει υπό την προστασία της μια νέα υπηρέτρια, την Αμπιγκέιλ.

Πρωταγωνιστούν αντίστοιχα στους παραπάνω ρόλους οι Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Εμα Στόουν, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα.

Είναι η πρώτη ταινία του Λάνθιμου που δεν υπογράφει ο ίδιος ή ο μόνιμος συνεργάτης του Ευθύμης Φιλίππου το σενάριο, με τους «διόσκουρους» πάντως να συνεργάζονται στην επόμενη ταινία του σκηνοθέτη.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη μεγάλη οθόνη των ΗΠΑ στις 23 Νοεμβρίου 2018 από τη Fox Searchlight, ενώ είναι πιθανό να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Back to top button