Υλικά συνταγής
- 3-4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- 4 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
- 5-6 φύλλα βασιλικού
- 2 λίτρα νερό
- πάγο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε τη ζάχαρη και το νερό σε ελαφρύ σιρόπι.Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετείτε τα σε μία κανάτα. Προσθέστε στην κανάτα 2 λίτρα κρύο νερό, το χυμό και τις φέτες λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το χυμό στο ψυγείο και τον αφήνετε να παγώσει αρκετά.Σερβίρετε με παγάκια.