Γεγονότα που έχουν συμβεί Παρασκευή και 13

Πιστεύεις ή όχι στις προλήψεις, τυχερή ημέρα μάλλον δεν τη λες

Μπορεί για εμάς τους Έλληνες, η γρουσούζικη ημέρα να είναι η Τρίτη και 13, όμως, στο εξωτερικό οι προληπτικοί έχουν την Παρασκευή. Μάλιστα, οι πρώτες αναφορές για την κακοτυχία που φέρνει η συγκεκριμένη ημέρα, εμφανίζονται στον 19ο αιώνα. Δεν είχε συμβεί κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, που να εξηγεί τη γρουσουζιά που της απέδωσαν, όμως, πολλοί πιστεύουν ότι απλά συνδύασαν τον αριθμό 13 που ανέκαθεν θεωρείτο ότι φέρνει κακή τύχη και την Παρασκευή, που – για ανεξήγητο λόγο – επίσης πίστευαν τότε, ότι είναι γρουσούζικη ημέρα.

Αλήθειες ή ψέματα. Πιστεύετε η όχι στις προλήψεις, είναι γεγονός ότι κάποια από τα σημαντικά και άσχημα γεγονότα συνέβησαν Παρασκευή και 13! Δείτε παρακάτω, ποια είναι αυτά, όπως τα αναφέρει τα αναφέρει η ιστοσελίδα Thisisinsider

Βομβαρδίστηκε το Παλάτι του Μπάκινγχαμ, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με τους New York Daily News, οι Γερμανικές δυνάμεις το βομβάρδισαν, στις 13 Σεπτεμβρίου 1940, ημέρα Παρασκευή. Οι βόμβες έπληξαν τόσο το παλάτι όσο και το παρεκκλήσι του. Την ώρα εκείνη, ήταν μέσα η βασιλική οικογένεια.

Πέθανε ο Τούπακ Σακούρ (Tupac Shakur): Έξι ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, ο ράπερ με τη μεγαλύτερη επιρροή σε όλο τον κόσμο, άφησε στο νοσοκομείο την τελευταία του πνοή, στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, ημέρα Παρασκευή. Για την ιστορία, μέχρι και σήμερα η υπόθεση της δολοφονίας του παραμένει ανεξιχνίαστη, ενώ οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν.

Το ναυάγιο του Costa Concordia. Ήταν Παρασκευή και 13 Ιανουαρίου του 2012, όταν ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο προσάραξε σε ύφαλο ανοιχτά της Τοσκάνης, στο νησί Giglio, τραβώντας στον «υγρό» τάφο 32 από τους επιβάτες. Το Costa Concordia πέρασε στην ιστορία ως ο «σύγχρονος Τιτανικός».

Οι επιζώντες. Ήταν Παρασκευή και 13, τον Οκτώβριο του 1972, όταν το αεροσκάφος που μετέφερε την 40μελη αποστολή της ομάδας ράγκμπι της Ουρουγουάης, κατέπεσε στις Άνδεις. Οι έρευνες για τον  εντοπισμό τους σταμάτησαν 10 ημέρες, μετά τη συντριβή. 72 ημέρες μετά, δύο άτομα από τους 18 επιζώντες κατάφεραν να βρουν βοήθεια. Η ιστορία τους μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, ενώ έμειναν γνωστοί και ως οι «Κανίβαλοι επιζώντες», αφού για να επιβιώσουν, έτρωγαν τους νεκρούς συνεπιβάτες τους.

Δολοφονήθηκε η Kitty Genovese: Η γυναίκα δολοφονήθηκε, στις 13 Μαρτίου του 1964, μέσα στο διαμέρισμά της. Αλλά η υπόθεσή της πέρασε στην ιστορία, επειδή – όπως αναφέρουν – οι New York Times, είχε προκαλέσει αίσθηση ότι 38 άτομα, ένοικοι άλλων διαμερισμάτων άκουγαν τι συνέβαινε και κανείς δεν έκανε κάτι.

Κυκλώνας Bhola, στο Μπαγκλαντές. Πρόκειται για τον πιο θανατηφόρο τυφώνα της ιστορίας στερώντας τη ζωή από 300.000 -500.000 ανθρώπους. Ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου και σταμάτησε λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα, στις 13, ημέρα Παρασκευή.

newsbeast.gr

 

shares