Καστοριά: Δυστυχώς αυτός είναι ο πολιτισμός μας! (φωτογραφίες)

20180624_172434-888x500.jpg

Σπάνια μπορείς να δεις καθαρό τον χώρο, στο κιόσκι, ανηφορίζοντας τον δρόμο από τον Προφήτη Ηλία – Τσαρδάκι, για την κορυφή του Αη – Θανάση στο Βουνό.

Μια καταπληκτική τοποθεσία, όπου θα μπορούσε κανείς να απολαύσει την υπέροχη θέα, από το συγκεκριμένο σημείο, καθίσταται αποτρεπτική, από την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Πεταμένα σε όλο τον χώρο (όπως δείχνουν πρόσφατες φωτογραφίες μας), λογής – λογής σκουπίδια αν και υπάρχει καλάθι απορριμμάτων με σακούλα (μήπως θα πρέπει να τοποθετηθεί μεγαλύτερο;), συνθέτουν μια εικόνα ντροπής, δημιουργώντας παράλληλα και μια εστία μόλυνσης.

Σίγουρα, δεν αξίζει στο περιβάλλον τέτοια αντιμετώπιση.

Ίσως η τοποθέτηση πινακίδας στον χώρο, με κάποιο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, ευαισθητοποιήσει (!), όλους αυτούς που προβαίνουν σ’ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, ενώ κατά τη γνώμη μας, θα βοηθούσε επί πλέον στην εξάλειψη αυτής της αποκρουστικής όσο και απαράδεκτης εικόνας, το «κλείσιμο» της εισόδου, στο κιόσκι, για τα αυτοκίνητα, με την τοποθέτηση χαμηλών, καλαίσθητων σταθερών κολόνων.

Παράλληλα όμως, θα πρέπει οι «Φ.Π.», σε συνεργασία ίσως με τον Δήμο μας να φροντίζουν για την συχνή καθαριότητα του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και των χώρων στα άλλα κιόσκια που υπάρχουν στον δρόμο του βουνού προς το Νοσοκομείο.

Στέργιος Γ. Ιατρού

fonikastorias.gr

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.