ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συνάντηση με φασολοπαραγωγούς του Άργους Ορεστικού για τα προβλήματά τους

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Φασολοπαραγωγών Άργους Ορεστικού είχαν στελέχη της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς του ΚΚΕ

Σε αυτή τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φασολοπαραγωγοί της περιοχής και τα αιτήματα που διεκδικούν.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν για την οξυμένη κατάσταση που διαμορφώνεται από την παράνομη ελληνοποίηση του προϊόντος. Με την εισαγωγή φασολιών και την απουσία ελέγχου κατακτούν την επωνυμία «Φασόλια Καστοριάς». Έγινε ιδιαίτερη αναφορά ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μένουν απούλητοι από την προηγούμενη χρονιά 94 τόνοι φασόλια στην Καστοριά και 250 στις Πρέσπες. Ταυτόχρονα ανέδειξαν ότι αυτή η κατάσταση θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο μέλλον για τους παραγωγούς όπου αυτή τη στιγμή ασχολούνται με την παραγωγή φασολιού πάνω από 600 οικογένειες ανάμεσά τους αρκετοί νέοι παραγωγοί.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ζήτημα των αποζημιώσεων όπου από τις ζημιές που υπέστησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις το 2016 έχουν πάρει μόνο το 10% στα χέρια τους.

Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς του ΚΚΕ στέκεται πάντα στο πλευρό των φασολοπαραγωγών και στον αγώνα τους για επιβίωση. Θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την αποκάλυψη της πολιτικής της ΕΕ, της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), που πιστά εφαρμόζουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και καταφέρει συντριπτικά χτυπήματα κατά των φτωχών αγροτών, ενισχύοντας τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια.

902.gr

 

 

 

Back to top button