Καστοριά

Νίκος Μητρετώδης: «Υπάρχει αγωνία, αλλά τα παιδιά είναι καλά»

«Υπάρχει αγωνία, αλλά τα παιδιά είναι καλά… Τα είδαμε για μία ώρα το επισκεπτήριο και θα τα ξαναεπισκεφτούμε την άλλη Παρασκευή», δήλωσε στα «Νέα» ο Νίκος Μητρετώδης. Σε ερώτηση πώς ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη σχολιάζει τα νέα δεδομένα μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, απάντησε πως «όλα αυτά είναι πολιτικά και προέχουν τα παιδιά».

Ωστόσο, είναι δεδομένο πως στις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που έκλεισαν σήμερα 135 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, επικρατεί αγωνία και ανησυχία.

Ανησυχία και αγωνία καθώς, παρά την πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, με την οποία οι δύο Έλληνες θεωρείται πως υπηρετούν στην Τουρκία, φαίνεται πως δεν άλλαξε η στάση της Άγκυρας.

Το κλίμα στις οικογένειες των δύο παιδιών παραμένει βαρύ, όπως επιβεβαίωσε το περιβάλλον τους.

Οι γονείς Μητρετώδη και Κούκλατζη ρωτούν με αγωνία όποιον δημοσιογράφο επικοινωνεί μαζί τους, προσπαθώντας να αλιεύσουν περισσότερες πληροφορίες για την έκβαση της πολύμηνης περιπέτειας του Άγγελου και του Δημήτρη.

Τι αποκάλυψε ο Σουλτάνος για το ραντεβού με Τσίπρα

Σε αποκαλύψεις προς του Τούρκους δημοσιογράφους προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα όσα συζήτησε στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και συμφώνησαν να γίνει μια προσπάθεια με με καλή πρόθεση. Μια πρόθεση που όπως είπε υπήρχε και για το ζήτημα των 8 Τούρκων, συνδέοντας προφανώς τις δύο περιπτώσεις, ενώ τόνισε για μια ακόμα φορά πως η Τουρκία κάνει πόλεμο ενάντια στους Γκιουλενιστές.

Μάλιστα για τους δύο Έλληνες ανέφερε πως απλώς παραβίασαν τα σύνορα και όχι κάτι παραπάνω.

πηγή: Τα Νέα

newsit.gr

 

 

Back to top button