Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η Σύναξη της Παναγίας Τριχερούσας εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος (φωτογραφίες)

Η Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018.

Της Θείας Μυσταγωγίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων, αλλά και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στα έργα της επίγειας πορείας μας και της ζωής που επιλέγουμε. Μακριά από την Εκκλησία του Χριστού και τον μυστηριακό της χαρακτήρα, δεν μπορούμε να κερδίσουμε την αιωνιότητα. Εάν δεν δούμε στην παρούσα ζωή τον Χριστό ως φως, δεν θα μπορέσουμε να Τον δούμε και στην Ουράνια Βασιλεία.

Και συνέχισε μιλώντας για τον εορτασμό της Παναγίας της Τριχερούσας, που η εικόνα της κοσμεί τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος και είναι η καταφυγή των πιστών της Ενορίας, ευχόμενος να σκεπάζει την πατρίδα μας, την Μακεδονία μας, την Καστοριά μας και τον καθένα χωριστά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος γύρω από τον Ιερό Ναό.

imkastorias.gr

 

Back to top button