ΑθλητικάΚόσμος

Οι βαθμολογίες νικητών και ηττημένων

Πολ Πογκμπά και Κιλιάν Εμπαπέ έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ από την πλευρά των ηττημένων του τελικού, Κροατών, ξεχώρισαν οι Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Πέρισιτς.

Το πρακτορείο Reuters βαθμολόγησε τους δύο πρώτους με 8, ενώ με 7 τους δύο παίκτες της «Χρβάτσκα».

Αναλυτικά:

ΟΥΓΚΟ ΛΙΟΡΙΣ 5
===============
Έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις όταν το ματς ήταν ισορροπημένο, αλλά υπέπεσε στο χειρότερο λάθος σε τελικό παγκοσμίου κυπέλλου, όταν επιχείρησε να ντριπλάρει τον Μάντζουκιτς, χωρίς να τα καταφέρει και δέχτηκε το γκολ. Ευτυχώς για την Γαλλία που δεν στοίχισε!

ΜΠΕΝΖΑΜΕΝ ΠΑΒΑΡ 6
==================
Δεν βγήκε πολλές φορές μπροστά, όπως σε προηγούμενα ματς και έδωσε πολλές μάχες με τον Ιβάν Πέρισιτς. Θα τον θυμούνται για το υπέροχο γκολ της ισοφάρισης (2-2) με την Αργεντινή.

ΡΑΦΑΕΛ ΒΑΡΑΝ 6
===============
Το άλμα του οδήγησε τον Μάντζουκιτς στο να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του και να δώσει στη Γαλλία το προβάδισμα. Αμυντικά απομάκρυνε τις περισσότερες σέντρες των Κροατών. Η εμφάνισή του στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ πιο κοντά στις εξαιρετικές που έκανε από την αρχή του τουρνουά.

ΣΑΜΟΥΕΛ ΟΥΜΤΙΤΙ 6
==================
Είχε σωστές τοποθετήσεις και αντιδράσεις, προβλέψεις στο παιχνίδι του αντιπάλου, ωστόσο, στο πρώτο μέρος δεν ήταν σε καλή κατάσταση, έδειχνε ανήσυχος στις σέντρες των Κροατών μέσα στην περιοχή. Όπως και ο Βαράν αντέδρασε στη διάρκεια του αγώνα.

ΛΟΥΚΑΣ ΕΡΝΑΝΤΕΖ 7
===================
Όπως και ο Παβάρ, ο 22χρονος ανταμείφθηκε για την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ντεσάν. Δημιούργησε το 4ο γκολ για τον Μπαπέ με μία θαυμάσια κούρσα από την αριστερή πτέρυγα.

ΕΝΓΚΟΛΟ ΚΑΝΤΕ 5
===============
Η χειρότερή του εμφάνιση στο τουρνουά. Απέτυχε να τα βγάλει πέρα με τον Λούκα Μόντριτς, είδε την κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Πέρισιτς και αντικαταστάθηκε στο 55΄ από τον προπονητή του, που φοβήθηκε την αποβολή.

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ 8
==============
Αν κι έχασε μία κεφαλιά στο πρώτο γκολ της Κροατίας, έδειξε την ποιότητά του στο τρίτο γκολ της Γαλλίας, τελειώνοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος δίδοντας την ευκαιρία στον Μπαπέ να βρεθεί ελεύθερος.

ΚΙΛΙΑΝ ΜΠΑΠΕ 8
===============
Ήταν μία συνεχής απειλή για την Κροατία από τη δεξιά πτέρυγα, είχε συμμετοχή στην προσπάθεια από την οποία προήλθε το τρίτο γκολ της Γαλλίας και «σφράγισε» την παρουσία του στο Μουντιάλ με 4 γκολ.

ΑΝΤΟΥΑΝ ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ 7
====================

Κέρδισε και εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ, μετά πέτυχε το δεύτερο με πέναλτι, το οποίο ήταν άκρως αμφισβητούμενο. Επίσης είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ με την έξυπνη πάσα που έδωσε.

ΜΠΛΕΣ ΜΑΤΟΥΪΝΤΙ 6
==================
Δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, όπου η Κροατία είχε τον έλεγχο, αλλά συμμετείχε στο περιστατικό με το VAR, που οδήγησε τη Γαλλία στο να κερδίσει πέναλτι πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Αξιόπιστος και “δουλευταράς” όπως πάντα, επέτρεψε στους ποιοτικούς συμπαίκτες του να λάμψουν.

ΟΛΙΒΙΕ ΖΙΡΟΥ 7
===============
Η συνηθισμένη ανιδιοτελής εμφάνιση, ακόμη κι αν τελείωσε το τουρνουά χωρίς να σκοράρει! Συχνά έδωσε μάχες, εντελώς μόνος του με όλη την άμυνα της Κροατίας κι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άμυνα όταν «καθάρισε» με το κεφάλι μία επικίνδυνη σέντρα από κόρνερ.

ΑΛΛΑΓΕΣ
===========

ΣΤΙΒΕΝ ΝΖΟΝΖΙ: Αντικατέστησε τον Καντέ στο 55ο λεπτό.
ΚΟΡΕΝΤΕΝ ΤΟΛΙΣΟ: Πήρε την θέση του Ματουϊντί στο 73΄.
ΝΑΜΠΙΛ ΦΕΚΙΡ: Πέρασε στην θέση του Ζιρού στο 81ο λεπτό.
ΚΡΟΑΤΙΑ

============================

 

Σε ένα ακόμη ματς, οι Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Πέρισιτς έκαναν τη διαφορά, αλλά η Κροατία δεν κατάφερε να «πιει νερό». Η βαθμολογία των παικτών της «Χρβάτσκα» μετά την εμφάνισή τους στον τελικό, σύμφωνα με το Reuters.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΟΥΜΠΑΣΙΤΣ 6
=====================
Ο γκολκίπερ της Κροατίας δεν είχε καμία ευθύνη σε κάποιο από τα 4 γκολ που δέχτηκε. Δεν βοηθήθηκε στο αυτογκόλ του Μάντζουκιτς, έπεσε στην αντίθετη γωνία στο πέναλτι του Γκριεζμάν, και δεν είχε καλό οπτικό πεδίο στα γκολ των Πογκμπά και Μπαπέ. Έκανε μία επέμβαση, στερώντας από τον Μπαπέ το γκολ ενώ το σκορ ήταν 2-1.

ΣΙΜΕ ΒΡΣΑΛΙΚΟ 5
================
Δεν ήταν επικίνδυνος επιθετικά, όπως έκανε με την Αγγλία, ενώ όλες οι επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε η Κροατία προήλθαν από την αντίθεση πτέρυγα.

ΝΤΕΓΙΑΝ ΛΟΒΡΕΝ 5
=================
Απέτυχε να κάνει μία τέτοια εμφάνιση που θα δικαιολογούσε τη ρήση του «είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου». Μέσα κι έξω από την περιοχή δεν ήταν αυτός που θα «καθάριζε» τις φάσεις.

ΝΤΟΜΑΓΚΟΙ ΒΙΝΤΑ 6
==================
Είχε καλές τοποθετήσεις απέναντι στους Μπαπέ και Γκριεζμάν, δεδομένης της έλλειψης ρυθμού, συχνά έκοβε τη μπάλα κι έκανε ένα αποφασιστικής σημασίας τάκλιν που απέτρεψε τον Γκριεζμάν τη δυνατότητα να βρεθεί μόνος του.

ΙΒΑΝ ΣΤΡΙΝΙΤΣ 5
================
Νικήθηκε τις περισσότερες φορές από τον Μπαπέ, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, πρόσφερε υποστήριξη στον Πέρισιτς όσες φορές προωθήθηκε.

ΙΒΑΝ ΡΑΚΙΤΙΤΣ 6
================
Βρέθηκε μεταξύ επιθετικών και αμυντικών ρόλων, πετυχαίνοντας πολύ καλύτερα στο δεύτερο κομμάτι.

ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ 7
=================
Ξεκίνησε πιο επιθετικά, μετά επέστρεψε στην αγαπημένη του θέση (κέντρο) από την οποία οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας του. Δεν ήταν στο επίπεδο που τον είχε συνηθίσει ο κόσμος στα προηγούμενα ματς, δεν βοηθήθηκε από τους συμπαίκτες του και απέτυχε να φανεί απειλητικός μέσα κι έξω από την περιοχή.

ΜΑΡΣΕΛΟ ΜΠΡΟΖΟΒΙΤΣ 6
=====================
Τιμωρήθηκε για την ενέργειά του εναντίον του Γκριεζμάν, που έφερε το πρώτο γκολ των Γάλλων. Αργότερα έκανε μερικές σημαντικές επεμβάσεις σε επιθέσεις των αντιπάλων.

ΙΒΑΝ ΠΕΡΙΣΙΤΣ 7
==================
Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Κροατίας και η βασική επιθετική απειλή. Έδειξε μεγάλη ψυχραιμία στον τρόπο με τον οποίο γύρισε το σώμα του και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν έβαλες σωστά το σώμα του στην φάση από την οποία προήλθε το πέναλτι εις βάρος της ομάδας του.
ΑΝΤΕ ΡΕΜΠΙΤΣ 5
===============
Δεν ήταν σε καλή βραδιά, απέτυχε να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ 5
====================
Αντιμετωπίστηκε πολύ σωστά από την γαλλική άμυνα και δεν μπόρεσε να βρει κενούς διαδρόμους στο μεγαλύτερο μέρος του τελικού. Άθελά του σκόραρε εις βάρος της ομάδας του και η Γαλλία πήρε προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος δεν «έφαγε» την ντρίπλα του Λιορίς και μείωσε σε 2-4, δίδοντας προς στιγμή κάποιες ελπίδες στην ομάδα του.

ΑΛΛΑΓΕΣ
==========
ΑΝΤΡΕΙ ΚΡΑΜΑΡΙΤΣ: Αντικατέστησε τον Ρέμπιτς στο 71ο λεπτό
ΜΑΡΚΟ ΠΙΑΤΣΑ: Πήρε την θέση του Στρίνιτς στο 82΄.

 

ΑΠΕ

Back to top button