ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Ραμπέα Ιατρίδου: Μια Καστοριανή που μας κάνει υπερήφανους (φωτο)

Η Ραμπέα Ιατρίδου με καταγωγή από την Τσάκωνη, είναι πρώην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης με πολλά Πανελλήνια ρεκόρ στην τεχνική κολύμβηση και με μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ).

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα της χρονιάς που πέρασε έγιναν αφορμή να συναντήσει τον 9χρονο Ισού, μαθητή του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Ο Ισού γεννήθηκε με μια σπάνια μορφή δυσπλασίας των άκρων του, με δυσμορφία στα χέρια και μη ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ποδιών του. Το 2015 υποβλήθηκε σε επώδυνη χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού και των δυο ποδιών επάνω από το γόνατο, ώστε μετά την πλήρη επούλωση να είναι σε θέση να λάβει προσθετικά μέλη και να μπορεί να βαδίσει σε όρθια θέση ενώ «υποχρεώθηκε» εντωμεταξύ σε κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο.

Με την γνωστοποίηση της περίπτωσης του μικρού Ισού στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΔΑ και στα μέλη, ξεκίνησε μια εκστρατεία για ανεύρεση χορηγών και συμμετοχές σε αγώνες. Χάρη σε μια αλυσίδα ανθρώπων που ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα, στους επόμενους μήνες συγκεντρώθηκε το ποσό των 15.000€ που χρειάζονταν ώστε ο μικρός Ισού να αποκτήσει τα προσθετικά του μέλη.

Χάρη στην παρέμβαση του προπονητή στίβου Κώστα Βογιατζάκη, του προσθετικού ορθοτικού Κώστα Χρονόπουλου (CRC Chronopoulos Rehabilitation Center), της κοινωνικής λειτουργού Μαργαρίτας Καραμανάκη, του ΠΑΟΚ Actions, του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, των εταιριών Κόθρου Πλατωτεχνική, Condito και Fama Foods και πλήθους δρομέων που συμμετείχαν στον Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος έγινε εφικτό το όνειρο, αποδεικνύοντας πως η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη είναι οι πιο ισχυρές δυνάμεις!

 

 

Back to top button