Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Συγχώνευση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ: Κατάφωρη αδικία για την Καστοριά – Ξεκινούν οι διεκδικήσεις (αναλυτικό ρεπορτάζ)

 

«Ο σχεδιασμός της Ακαδημαϊκής Επιτροπής ως προς τον Πανεπιστημιακό Χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας αδικεί κατάφορα την Π.Ε. Καστοριάς»

 Λόγω της  αναδιάρθρωσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Δυτικής Μακεδονίας και κατόπιν της κατανομής των Σχολών που προτάθηκαν από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή  για την Π.Ε. Καστοριάς, με πρωτοβουλία  του Αντιπεριφερειάρχη  Καστοριάς Σωτήριου Αδαμόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, ούτως ώστε οι τοπικοί φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε αυτό το θέμα.

 Της Χρύσας Κοσμίδου

 Παρόντες στη σύσκεψη ήταν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία ξεπέρασε τις δύο ώρες, υπήρξε η ταύτιση αλλά και η σύγκλιση απόψεων.  Ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε πως θα ξεκινήσουν οι διεκδικήσεις για την Π.Ε. Καστοριάς, καθώς η πρόταση της Ακαδημαϊκής Επιτροπής αδικεί την Καστοριά «Υπάρχει ξεκάθαρη αδικία προς τα εμάς.  Παράλληλα δεν διορθώνεται η αδικία που υπέστη η περιοχή μας κατά τα προηγούμενα έτη,  με το θέμα της Αρχιτεκτονικής Σχολής».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης θέλοντας να διευκρινίσει τι σημαίνει αδικία είπε πως ο πρόσφατος σχεδιασμός θέλει την Καστοριά να έχει λιγότερα τμήματα σε σχέση τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής  Μακεδονίας, βέβαια στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η Π.Ε. Γρεβενών. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή οι έδρες είναι κατανεμημένες ως εξής:  τέσσερις  στην Κοζάνη και τρεις στη Φλώρινα.  Η κατάσταση αυτή μπορεί εύκολα να  μεταφραστεί για την Καστοριά και τα Γρεβενά  και ως οι Π.Ε. με τους λιγότερους φοιτητές στο σύνολο των τμημάτων «Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε η γενική ομοφωνία -πλην μερικών διαφορών- στις διεκδικήσεις μας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε παραπάνω τμήματα από αυτά τα οποία μας προτείνει η Ακαδημαϊκή Επιτροπή.  Αυτό το οποίο μπορώ να πω με σιγουριά είναι  πως θα διεκδικήσουμε το Μαθηματικό Τμήμα,  αλλά και τη Σχολή  Θετικών Επιστημών, μαζί με ακόμα ένα τμήμα, ενδεχόμενος το Φυσικό. Θεωρώ πως αυτή θα ήταν η δίκαιη εξέλιξη». 

Όλο το ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες στο orizontespress.gr

 

 

Back to top button