Κουβέλης: Δεν αποκλείω να μείνουν 18 μήνες προφυλακισμένοι – Γενέθλια στη φυλακή για τον Δημήτρη Κούκλατζη (βίντεο)

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, με τις τουρκικές αρχές να αρνούνται και πάλι το νέο αίτημα αποφυλάκισής τους και να τους απειλούν ακόμη και με φυλάκιση δυο ετών. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης να παραμείνουν προφυλακισμένοι 18 μήνες!

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «επιλογή Ερντογάν» τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανταλλαγής τους. Ούτε με τους 8 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ούτε με τους εννέα που συνελήφθησαν πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρέσκεται να θέτει συνεχώς το θέμα του αποτυχημένου πραξικοπήματος και δεν αξιολογεί τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Χαρακτήρισε προσχηματικές τις αιτιάσεις των τουρκικών αρχών που αρνήθηκαν το νέο αίτημα φυλάκισης που κατέθεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα κινητά τους. «Τα τηλέφωνά των δυο στρατιωτικών έχουν το πιο απλό λογισμικό, δεν βρήκαν τίποτα», τόνισε.

Γενέθλια στη φυλακή για τον Δημήτρη Κούκλατζη

Όσο οι μέρες περνούν, η αγωνία μεγαλώνει για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που, από τις 2 Μαρτίου, κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Ο Δημήτρης Κούκλατζης αντέχει, όπως αντέχουν και οι γονείς του.

Ο καλύτερός του φίλος, ο άνθρωπος με τον οποίο μεγάλωσαν μαζί, δεν έκρυψε την αγωνία των γονιών του Έλληνα στρατιωτικού. Αλλά και του ίδιου του Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος στις 21 Ιουλίου θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Ο Δημήτρης είναι καλά, όσο μπορεί να είναι καλά κάποιος που είναι κλεισμένος σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Σε κάθε συνάντηση με τους γονείς του δείχνει δυνατός. Δεν έχει χάσει την ελπίδα του. Μας στέλνει χαιρετίσματα. Ελπίζει σε κάτι σύντομο, σε ένα αίσιο αποτέλεσμα. Στις φυλακές τους συμπεριφέρονται πολύ καλά, δεν υπάρχει κανένα παράπονο», τόνισε στον ΣΚΑΙ ο κολλητός φίλος του Δημήτρη Κούκλατζη.

Όπως είπε, όλοι, γονείς και φίλοι, περιμένουν την κάθε Παρασκευή. Την ημέρα που γίνεται το επισκεπτήριο στην Αδριανούπολη. «Οι γονείς του Δημήτρη αντέχουν. Προσπαθούν να είναι δυνατοί. Δυστυχώς όμως τα σημάδια της κόπωσης γίνονται ολοένα και πιο εμφανή. Μετά και την τελευταία απόφαση δεν είπαν τίποτε. Αυτό που ζητούν είναι να τους απαγγελθεί κατηγορία».

Σε ανοιχτή γραμμή Αποστολάκης – Ακάρ

Το θέμα των δυο στρατιωτικών είναι ένα από εκείνα που συζητούν συχνά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης με τον νέο (και πρώην ΓΕΕΘΑ) υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Τις τελευταίες μέρες η επικοινωνία των δυο ανδρών συνεχίστηκε, με αφορμή και την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

newsit.gr

shares