ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Μαγική η Συλλαίου στο “Φεστιβάλ της Αυλής” (φωτογραφίες-βίντεο)

Ένα μαγικό ταξίδι στο σελιλόιντ  με μουσική και τραγούδια που σφράγισαν την ιστορία του διεθνούς κι ελληνικού κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι φιλόμουσοι Καστοριανοί που γέμισαν ασφυκτικά την αυλή του αρχοντικού Πηχεών,το βράδυ της Τετάρτης, αποδεικνύοντας ότι η πόλη μας διψά για ποιοτικές εκδηλώσεις.

Η φωνή της Γεωργίας Συλλαίου με τη συνοδεία του εκπληκτικού πιανίστα Στέργιου Βαλιούλη ερμήνευσε μοναδικά  τραγούδια από αξέχαστες ταινίες όπως η Καζαμπλάνκα , Τζίλντα, Νονός, Ντόλτσε Βίτα, Αμελί, Μαθήματα Πιάνου, Σινεμά ο Παράδεισος, Γαλάζιος Άγγελος, Πόργκι και Μπες, αλλά και από τον Μελισσοκόμο, την Τιμή της Αγάπης, Το Ταξίδι στα Κύθηρα, Sweet Movie κ.α.

Μουσική και τραγούδια των Νίνο Ρότα, Κουρτ Βάιλ, Χένρι Μαντσίνι, Έννιο Μορρικόνε, Τζορτζ Γκέρσουιν, Βιμ Μέρτενς , αλλά και της Ελένης Καραΐνδρου και του Μάνου Χατζιδάκι. Μαγική η μετάβαση από τον παγκόσμιο στον ελληνικό κινηματογράφο με το σμίξιμο του Struggle for  Pleasure του Βιμ Μέρτενς  και της “Τιμής της Αγάπης”, της Ελένης Καραΐνδρου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο σπουδαίος μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου.

Στο τέλος της βραδιάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λεωνίδας Παπαδημητρίου ανακοίνωσε ότι το “Φεστιβάλ ττης Αυλής” ανανεώνει το ραντεβού του την Κυριακή 26 Αυγούστου, στο Θέατρο Βουνού αυτή τη φορά, με τη συναυλία της Λίνας Νικολακοπούλου και του Θοδωρή Βουτσικάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=VlxfA7N78cQ

https://www.youtube.com/watch?v=4Q6M3xdISl0

              

 

One Comment

  1. H φωνή της Συλλαίου ήταν πολύ κακή, απαράδεκτη. Ψεύτικη και άψυχη. Το ίδιο και η προφορά της στα ξένα τραγούδια. Δεν καταλάβαινες σε ποια γλώσσα τραγουδούσε. Απογοητευτική η χθεσινή βραδιά.

Back to top button